Υλικά

Για τη σούπα

  • 3 παντζάρια μεσαίου μεγέθους, χωρίς τα φύλλα τους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα μεσαίου μεγέθους
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο
  • 950 ml - 1 lt ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου, ζεστό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • φρέσκο μυρωδικό της επιλογής μας (άνηθο, μαϊντανό, μυρώνια κ.α.)
  • γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος
  • κρουτόν

Ροζέ Μοσχοφίλερο με πλούσιο ανθικό χαρακτήρα, ένταση και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Μικρή Κιβωτός - Κτήμα Λαντίδη

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Καθαρίζουμε τα παντζάρια και την πατάτα και τα κόβουμε σε κυβάκια.
  2. Σε κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη δάφνη, ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα την πατάτα και τα παντζάρια. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ξύδι και ανακατεύουμε 2-3 φορές.
  4. Βάζουμε τον ζεστό ζωμό, περιμένουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Μισοκλείνουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα παντζάρια.
  5. Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ (ή προσεχτικά και σε δόσεις σε μπλέντερ), μέχρι η σούπα να γίνει λεία και βελούδινη. Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο ζεστό ζωμό για να την αραιώσουμε. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
  6. Σερβίρουμε τη σούπα σε πιάτα και προαιρετικά γαρνίρουμε με κρουτόν, φρέσκα μυρωδικά και γιαούρτι ή λίγη κρέμα γάλακτος.
  • Για να μη λεκιάσουν τα χέρια όταν καθαρίζουμε τα παντζάρια, φοράμε γάντια.
  • Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα παντζάρια στον ατμό.