Υλικά
  • 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 150 ml νερό
  • 150 γρ. μπισκότα τύπου digestive, σπασμένα
  • 50 γρ. ξηροί καρποί, ψιλοκομμένοι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ.  κονιάκ (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. κακάο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το vegan μωσαϊκό χωρίς ζάχαρη, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη σοκολάτα και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
  2. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αποσύρουμε.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κονιάκ αν χρησιμοποιήσουμε και ανακατεύουμε καλά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπισκότα, τα καρύδια και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
  5. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό, κλείνοντας τις άκρες.
  6. Βάζουμε το μωσαϊκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει καλά και στη συνέχεια κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
  • Μπορούμε να εμπλουτίσουμε το σοκολατένιο μωσαϊκό με 1-2 κ.σ. φιστικοβούτυρο.
  • Αν θέλουμε ακόμη πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα, μπορούμε να πασπαλίσουμε το μωσαϊκό περιμετρικά με κακάο.