Το αρνάκι ψήνεται αργά, τυλιγμένο προσεκτικά στο χαρτί, ώστε να «κλειδωθούν» μέσα όλα τα αρώματα από το σκόρδο και τα μπαχαρικά.
Υλικά
- 2 κιλά αρνί ή κατσίκι, μπούτι και χεράκι
- 1 πορτοκάλι ή λεμόνι κομμένο στα 2, με τη φλούδα
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος, κομμένο σε κυβάκια
- 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Syrah με πλούσια αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων, νότες μαύρου πιπεριού και καπνού. Απολαυστικό στο στόμα με μακριά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Syrah Domaine Migas
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το αρνί στη λαδόκολλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Παίρνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, που να τυλίγει πολύ καλά το κρέας και το στρώνουμε σε ταψί που θα το χωρά ίσα-ίσα.
- Τοποθετούμε το κρέας πάνω στο χαρτί και το αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα - το αρνάκι θέλει μπόλικο αλάτι και πιπέρι.
- Σε διαφορετικά σημεία του ψαχνού χαράζουμε εγκοπές με μαχαίρι και μπήγουμε 1 σκόρδο σε κάθε τομή.
- Μοιράζουμε στην επιφάνεια του κρέατος το κομμάτια του βουτύρου, προσθέτουμε το πορτοκάλι ή το λεμόνι όπως είναι, κομμένο σε μισά, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το μείγμα μπαχαρικών και επιπλέον αλατοπίπερο.
- Τυλίγουμε καλά σε σφιχτό πακέτο.
- Καλύπτουμε το πακέτο με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 3 ώρες.
- Στη συνέχεια ανοίγουμε το πακέτο κάνοντας σχισμή στο αλουμινόχαρτο και το χαρτί ψησίματος και αφήνουμε το κρέας να ροδίσει πολύ καλά. Θα χρειαστούν άλλα 45 λεπτά.
Οι χρόνοι είναι ενδεικτικοί - υπολογίζουμε 1 ώρα για κάθε κιλό κρέας + 1 επιπλέον ώρα. Θα το δοκιμάσουμε αν είναι έτοιμο τρυπώντας με μαχαίρι.
Ελένη Ψυχούλη