Υλικά
  • 100 γρ. σπανάκι baby
  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • 2 παντζάρια μέτρια, βρασμένα
  • ½ ρόδι, τα σποράκια
  • 40 γρ. καρυδόψιχα
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σόγια σος
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από ½ λεμόνι

Ροζέ Μοσχοφίλερο με αρώματα τριαντάφυλλου, βερίκοκου, μήλου και φλούδας εσπεριδοειδών. Η πρόταση του WSPC: Τομή Μοσχοφίλερο Ροζέ Οινοποιείο Τρουπή

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη vegan σαλάτα με σπανάκι, αβοκάντο, παντζάρι, ρόδι και καρύδια ετοιμάζουμε πρώτα τη βινεγκρέτ: ρίχνουμε όλα τα υλικά σε βαζάκι με καπάκι και ανακινούμε δυνατά.
  2. Καθαρίζουμε τα βρασμένα παντζάρια από τη φλούδα τους και τα κόβουμε πρώτα στη μέση και ύστερα σε λεπτές φέτες. Περιχύνουμε με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να μαριναριστούν.
  3. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Το ραντίζουμε με τον χυμό του λεμονιού και αλατίζουμε.
  4. Καβουρδίζουμε ελαφρά τα καρύδια σε αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ψιλοκόψουμε σε επιφάνεια κοπής με το μαχαίρι.
  5. Απλώνουμε το σπανάκι σε πιατέλα και βάζουμε από πάνω τις φέτες από τα παντζάρια και το αβοκάντο.
  6. Σκορπίζουμε από πάνω τους σπόρους του ροδιού και περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.
  7. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως. Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε σε πιάτα.

Αν δεν ακολουθείτε vegan διατροφή, μπορείτε να προσθέσετε στη σαλάτα τρίμμα φέτας ή ανθότυρου.