Υλικά
- 100 γρ. ρόκα
- 2 αχλάδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 50 γρ. κάσιους
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. πετιμέζι
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
- 50 γρ. παρμεζάνα σε πολύ λεπτές φέτες (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Σαββατιανό μετρίου σώματος, ισορροπημένη οξύτητα, αρώματα εσπεριδοειδών και ανθικές νύξεις. Η πρόταση του WSPC: Savvatiano Anastasia Fragou Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη σαλάτα με ρόκα, αχλάδι και πετιμέζι ανακατεύουμε τη ρόκα, το αχλάδι και τα κάσιους σε σαλατιέρα.
- Χτυπάμε σε μπολ ή σε βαζάκι με καπάκι το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing, προσθέτουμε την παρμεζάνα αν χρησιμοποιήσουμε και σερβίρουμε.
Μπορούμε να προσθέσουμε και λεπτές φέτες προσούτο, για πιο πλούσιο αποτέλεσμα.