Υλικά
για μία φέτα avocado toast
- 1 φέτα ψωμί (ολικής άλεσης, προζυμένιο ή ό,τι προτιμάς)
- 1 αβοκάντο ώριμο
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο (προαιρετικά)
- χυμό από ½ λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- αυγό τηγανητό
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το αβοκάντο τοστ φρυγανίζουμε το ψωμί μέχρι να γίνει τραγανό (σε φρυγανιέρα ή στο τηγάνι).
- Λιώνουμε το αβοκάντο με πιρούνι σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το λεμόνι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε το μείγμα αβοκάντο πάνω στη φρυγανισμένη φέτα ψωμιού.
- Προσθέτουμε και το αυγό που έχουμε τηγανίσει νωρίτερα, ρίχνουμε αν θέλουμε επιπλέον αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε το αυγό μας ποσέ, αντί για τηγανητό.
- Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω τριμμένη φέτα ή ανθότυρο, καπνιστό σολομό, ρόκα, ντοματίνια ή και λίγο τριμμένο μπούκοβο.