Υλικά
- 1 πεπόνι ώριμο
- 8-10 φέτες προσούτο κομμένο σε λεπτές φέτες
- λίγες μπαλίτσες μοτσαρέλας
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- λίγα φύλλα ρόκας (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
Συνδυασμός Αγιωργίτικου με Merlot, με έντονο αρωματικό χαρακτήρα φρέσκων κόκκινων φρούτων και λουλουδιών. Η πρόταση του WSPC: Mati Fortuna Gold Edition Rose Astir X
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το πεπόνι με προσούτο και μοτσαρέλα κόβουμε το πεπόνι στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και καθαρίζουμε τη φλούδα.
- Κόβουμε σε φέτες ή κυβάκια, ανάλογα με το πώς θέλουμε να το σερβίρεις. Συνήθως πάντως στην Ιταλία το κόβουν σε φέτες.
- Παίρνουμε μία φέτα προσούτο και την απλώνουμε απαλά πάνω από κάθε κομμάτι πεπονιού.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια σε πιατέλα και γαρνίρουμε με λίγες μπαλίτσες μοτσαρέλας και αν θέλουμε φύλλα ρόκας.
- Προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για έξτρα ένταση.