Υλικά
  • 1 πεπόνι ώριμο
  • 8-10 φέτες προσούτο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • λίγες μπαλίτσες μοτσαρέλας
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγα φύλλα ρόκας (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
     

Συνδυασμός Αγιωργίτικου με Merlot, με έντονο αρωματικό χαρακτήρα φρέσκων κόκκινων φρούτων και λουλουδιών. Η πρόταση του WSPC: Mati Fortuna Gold Edition Rose Astir X

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το πεπόνι με προσούτο και μοτσαρέλα κόβουμε το πεπόνι στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και καθαρίζουμε τη φλούδα.
  2. Κόβουμε σε φέτες ή κυβάκια, ανάλογα με το πώς θέλουμε να το σερβίρεις. Συνήθως πάντως στην Ιταλία το κόβουν σε φέτες.
  3. Παίρνουμε μία φέτα προσούτο και την απλώνουμε απαλά πάνω από κάθε κομμάτι πεπονιού.
  4. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε πιατέλα και γαρνίρουμε με λίγες μπαλίτσες μοτσαρέλας και αν θέλουμε φύλλα ρόκας.
  5. Προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για έξτρα ένταση.