Υλικά

για 2 σάντουιτς 

  • 1 μπαγκέτα (ιδανικά τραγανή απ' έξω, αφράτη μέσα)
  • 300 γρ. χοιρινό (λαιμός ή σπάλα), κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • πίκλες (αγγουράκι, καρότο, ραπανάκι)
  • ½ ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο
  • τσίλι φρέσκο (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη μαρινάδα

  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. μέλι ή ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.σ. ξύδι ρυζιού ή μηλόξυδο
  • 1 κ.γ. σησαμέλαιο (προαιρετικά)
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη

Για τη σάλτσα

  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • ½ κ.γ. χυμό λάιμ ή λεμονιού

Νεγκόσκα από τη Γουμένισσα με έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων, γαρίφαλου και κανέλας. Η πρόταση του WSPC: Negoska Carbonic Κτήμα Χατζηβαρύτη

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το μπαν μι (bánh mì) σε μπόλ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και προσθέτουμε το κρέας. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λέπτα ή όσο έχουμε χρόνο.
  2. Σε ζεστό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρέας και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να καραμελώσει (περίπου 8-10 λεπτά).
  3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας τη μαγιονέζα με τη σόγια και λίγο χυμό λάιμ.
  4. Ανοίγουμε τη μπαγκέτα και στη συνέχεια αλείφουμε με τη σάλτσα, βάζουμε το χοιρινό, τις πίκλες, κόλιανδρο και προαιρετικά φέτες από φρέσκο τσίλι.