Υλικά
για 2 σάντουιτς
- 1 μπαγκέτα (ιδανικά τραγανή απ' έξω, αφράτη μέσα)
- 300 γρ. χοιρινό (λαιμός ή σπάλα), κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- πίκλες (αγγουράκι, καρότο, ραπανάκι)
- ½ ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο
- τσίλι φρέσκο (προαιρετικά)
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη μαρινάδα
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. μέλι ή ζάχαρη καστανή
- 1 κ.σ. ξύδι ρυζιού ή μηλόξυδο
- 1 κ.γ. σησαμέλαιο (προαιρετικά)
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
Για τη σάλτσα
- 3 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- ½ κ.γ. χυμό λάιμ ή λεμονιού
Νεγκόσκα από τη Γουμένισσα με έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων, γαρίφαλου και κανέλας. Η πρόταση του WSPC: Negoska Carbonic Κτήμα Χατζηβαρύτη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το μπαν μι (bánh mì) σε μπόλ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και προσθέτουμε το κρέας. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λέπτα ή όσο έχουμε χρόνο.
- Σε ζεστό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρέας και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να καραμελώσει (περίπου 8-10 λεπτά).
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας τη μαγιονέζα με τη σόγια και λίγο χυμό λάιμ.
- Ανοίγουμε τη μπαγκέτα και στη συνέχεια αλείφουμε με τη σάλτσα, βάζουμε το χοιρινό, τις πίκλες, κόλιανδρο και προαιρετικά φέτες από φρέσκο τσίλι.