
Στην ουσία πρόκειται για μια καυτερή σάλτσα ντομάτας, που φτιάχνεται με μπόλικο σκόρδο και τσίλι, στην οποία αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και έξτρα υλικά, όπως κύβους από σοτέ κοτόπουλο ή γαλοπούλα, τόνο κονσέρβας, κλπ.
- 500γρ. πέννες
- 50ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1-3 πιπερίτσες τσίλι φρέσκες (όσο καυτερό αντέχουμε) ή αποξηραμένες, σε φετούλες
- 2 κονσέρβες ντοματάκια αποφλοιωμένα, με το ζουμί τους
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο ή βασιλικό αν προτιμάμε
- ½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη + επιπλέον για το σερβίρισμα
- αλάτι
Nero D’ Avola με αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων και νότες φυτικότητας, υψηλή οξύτητα και επίγευση που διαρκεί. Η πρόταση του WSPC: Amira Feudo Principi di Butera
- Για τις πέννες αραμπιάτα βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό να πάρει βράση. Όταν είναι έτοιμο, το αλατίζουμε και βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
- Μέχρι να γίνουν οι πέννες ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Περνάμε τις ντομάτες από τον πολυκόφτη για να γίνει μια λεία σάλτσα και αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατύ και βαθύ τηγάνι ή σοτέζα και σοτάρουμε το σκόρδο και τις πιπερίτσες για 1 λεπτό, ίσα να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και ανάλογο αλάτι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και βράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει.
- Στο μεταξύ σουρώνουμε τις πέννες, αφού πρώτα κρατήσουμε στην άκρη 1 φλ. από το νερό που έβρασαν και τις ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε, τον μαϊντανό και ½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα.
- Ανακατεύουμε καλά να δέσει η σάλτσα με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα για να προσθέσει στο πιάτο του όποιος το επιθυμεί.
Αν δεν έχουμε φρέσκες ή αποξηραμένες πιπερίτσες τσίλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπούκοβο καυτερό. Υπολογίζουμε περίπου 1 κ.γ. - ανάλογα πόσο καυτερό είναι και πόσο αντέχουμε.