Υλικά
- 4 μελιτζάνες φλάσκες, μέτριες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 3 κ.σ. μαϊντανό
- χυμό από ½ λεμόνι
- 4 κ.σ. ξύδι
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη μελιτζανοσαλάτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Πλένουμε τις μελιτζάνες και την πιπεριά και τις τρυπάμε γύρω - γύρω με ένα πιρούνι. Τις βάζουμε σε ταψί, τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 10 λεπτά, βάζοντας το φούρνο στο γκριλ για να πάρουν χρώμα, γυρίζοντας τες μία φορά.
- Όσο ψήνονται οι μελιτζάνες, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
- Μόλις οι μελιτζάνες είναι έτοιμες και έχουν μαλακώσει αρκετά, τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και στη συνέχεια αφαιρούμε τη φλούδα τους.
- Τις στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι ή τις στύβουμε σε μία πετσέτα και τις ψιλοκόβουμε.
- Αφαιρούμε τη φλούδα και τα σπόρια από την πιπεριά και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.