Υλικά
  • 1 φλ. κρασί λευκό ξηρό ή γλυκό σαμιώτικο
  • 1 κ.γ. μέλι (ή 1 κ.σ. αν χρησιμοποιήσουμε ξηρό κρασί)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα dijon
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο σπασμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη γλυκόξινη μαρινάδα με μέλι για χοιρινό και αρνί βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά.
  2. Τοποθετούμε το κρέας σε ταψί και περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
  3. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 με 5 ώρες.
  4. Στραγγίζουμε το κρέας, σκουπίζουμε λίγο από τη μαρινάδα και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 30 λεπτά, πριν το ψήσουμε.