Οι γιορτές πέρασαν, όπως και τα πολλά φαγοπότια και, όπως κάθε χρόνο, πολλά είναι και τα περισσεύματα, αφού πάντα έχεις το άγχος να προσφέρεις ένα πλούσιο γιορτινό τραπέζι στους καλεσμένους σου - ίσως περισσότερο απ΄ όσο χρειάζεται. Η νέα εβδομάδα όμως ήρθε και εξίσου πολλές είναι και οι υποχρεώσεις σου, γι' αυτό το παν είναι ο προγραμματισμός. Και ένα εβδομαδιαίο μενού με ένα γεύμα για κάθε μέρα σίγουρα θα γίνει ο βοηθός σου σε αυτή την προσπάθεια. 

Δευτέρα: Αρωματικό κάρι masala με αρνί

Αν περίσσεψε αρνί από το γιορτινό τραπέζι, αυτό το πλούσιο και αρωματικό κάρι είναι η τέλεια λύση! Με τα σωστά μπαχαρικά για μια πολύ εύκολη και αρωματική σάλτσα, θα μετατρέψεις το κρέας που περίσσεψε σε ένα απολαυστικό πιάτο.

Τρίτη: Οσπριάδα σούπα

Ένα μείγμα από φακές, ρεβίθια, φασόλια και άλλα ψιλά όσπρια ενώνονται στην κατσαρόλα με έναν βαθύ, αρωματικό ζωμό, δημιουργώντας ένα πιάτο πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και γήινη νοστιμιά που μοσχοβολά Μεσόγειο. 

Οσπριάδα

Κοτόπουλο λεμονάτο

Τετάρτη: Κοτόπουλο λεμονάτο

Ένας κλασικός τρόπος μαγειρέματος του κοτόπουλου στην κατσαρόλα, σχετικά εύκολος και γρήγορος με εξαιρετικά νόστιμο αποτέλεσμα. 

Πέμπτη: Ζουμερό τραχανότο με ντομάτες και κατίκι Δομοκού

Ένα χορταστικό τραχανότο με τρία είδη ντομάτας - φρέσκια ντομάτα, λιαστή και ντοματίνια - και κατίκι Δοκομού που μπορείς να απολαμβάνεις ευχάριστα όλες τις εποχές.

Παρασκευή: Αρακάς λαδερός

Από τα πιο αγαπημένα λαδερά στην ελληνική κουζίνα ο αρακάς είναι εύκολος στην προετοιμασία, θρεπτικός και γεμάτος γεύση. Είτε τον προτιμάτε φρέσκο την άνοιξη, είτε κατεψυγμένο για ευκολία όλο τον χρόνο. 

Αρακάς

Σκορπίνα με ζυμαρικά

Σάββατο: Σκορπίνα με ζυμαρικά και κόκκινη σάλτσα στον φούρνο

Σε αυτή τη θαλασσινή μακαρονάδα πρωταγωνιστεί η σκορπίνα και τα ζυμαρικά μελώνουν στην ντοματένια σάλτσα μαζί με το ψάρι, δημιουργώντας ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα που θυμίζει γιουβέτσι. 

Κυριακή: Ολοκληρωμένο μενού για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας 

Για κυρίως: Πηλιορείτικη κεφτέδα με σάλτσα ντομάτας

Η κεφτέδα, το παραδοσιακό κεφτεδάκι του Πηλίου, φτιάχνεται με δύο είδη κιμά και σιγοβράζει σε νόστιμη σάλτσα ντομάτας για να δώσει ένα πιάτο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.

Πηλιορείτικη κεφτέδα

Πατάτες στον φούρνο

Για συνοδεία: Τραγανές πατάτες στον φούρνο σαν τηγανητές

Αν δεν έχεις air fryer που κάνει πατάτες χωρίς λάδι σαν τηγανητές μη σκας! Υπάρχει τρόπος να φτιάξεις πατάτες στον φούρνο σαν τηγανητές και να είναι το ίδιο νόστιμες.

Για επιδόρπιο: Frozen yogurt με φρέσκες φράουλες

Αυτό το φραουλένιο frozen yogurt άξια αντικαθιστά το κλασικό παγωτό φράουλα. Αρωματικό, κρεμώδες και δροσερό είναι ό,τι πρέπει για τώρα που ανοίγει ο καιρός!