Γιατί να μαρινάρετε τις φράουλες;
Οι φράουλες μαρινάρονται προκειμένου να αποβάλλουν την επιπλέον υγρασία τους και να δώσουν έναν πιο συμπαγή πουρέ.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε γλυκόζη;
Η χρήση γλυκόζης ενισχύει τη γεύση του frozen yogurt και βελτιώνει την υφή του, κάνοντάς το πιο απαλό και κρεμώδες. Επιπλέον, μειώνει τη δημιουργία κρυστάλλων κατά τη ψύξη.

Υλικά

Για 1 lt frozen yogurt

  • 350 γρ. φράουλες
  • 1-2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. λικέρ
  • 150 γρ. μέλι
  • 30 γρ. σιρόπι γλυκόζης
  • 550 γρ. γιαούρτι σταγγιστό

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

  • φράουλα σε κομμάτια
  • γκρανόλα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες, τις κόβουμε σε κομματάκια και τις βάζουμε σε μπολ με καπάκι.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λικέρ, ανακατεύουμε και τις βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
  3. Την επόμενη ημέρα βάζουμε τις φράουλες, χωρίς το ζουμί που έβγαλαν, στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές.
  4. Προσθέτουμε το μέλι, το σιρόπι γλυκόζης και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Μεταφέρουμε τον πουρέ φράουλας στον κάδο της παγωτομηχανής, προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι και χτυπάμε για τουλάχιστον 20' ή όση ώρα ορίζουν οι οδηγίες της παγωτομηχανής.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
  7. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βγάζουμε το frozen yogurt από την κατάψυξη τουλάχιστον 30' νωρίτερα. Σερβίρουμε σε μπολ, γαρνίροντας με κομμάτια φράουλας και γκρανόλα.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κάποιο άλλο συγγενικό φρούτο αντί για φράουλες, όπως σμέουρα. Αυτό που σίγουρα χρειάζεται η συγκεκριμένη συνταγή είναι 300 γρ. πουρές.