Πρόκειται για ένα αυστραλιανής καταγωγής γλυκό που φτιάχνεται όμως και στη Βρετανία αλλά και την Αμερική. Στην ουσία αποτελείται από σοκολάτα γάλακτος και marshmallows και από εκεί και πέρα προσθέτεις ό,τι έχεις ή σου έχει περισσέψει από τα γλυκά του Πάσχα, όπως π.χ. κουλούρια.
 

Υλικά
  • 300 γρ. σοκολατένια αυγά (ό,τι έχει περισσέψει)
  • 150 γρ. κουλουράκια, αν δεν έχουμε, βάζουμε digestive ή ό,τι άλλο μας αρέσει
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 100 γρ. ξηροί καρποί, καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα ή ό,τι μας αρέσει
  • 80 γρ. marshmallows, μικρά ή μεγάλα, κομμένα σε μικρά κομμάτια (προαιρετικά)
  • 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το Rocky Road με σοκολατένια αυγά, κουλουράκια και marshmallows, πρώτα λιώνουμε σε μπεν μαρί τα σοκολατένια αυγά μαζί με το βούτυρο και το μέλι, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  2. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια, όχι πολύ ψιλά, μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με τους ξηρούς καρπούς και τα marshmallows, στην περίπτωση που τα χρησιμοποιήσουμε. Ρίχνουμε το λιωμένο σοκολατένιο μείγμα πάνω από τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν όλα.
  3. Στρώνουμε ένα μικρό ταψάκι, 20x20εκ., με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αδειάζουμε το μείγμα, πιέζοντάς το ελαφρώς ώστε να είναι ομοιόμορφο.
  4. Προσθέτουμε από πάνω τις σταγόνες σοκολάτας ή επιπλέον τριμμένη σοκολάτα, αν θέλουμε, και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, μέχρι να σφίξει.

Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε και αποξηραμένα φρούτα, όπως κράνμπερι ή σταφίδες.