Υλικά
  • 500 γρ. λευκό τυρί (τυρί cottage ή τύπου ricotta)
  • 100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά, ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλουμε το επιδόρπιο)
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (για να λιώσουμε και να προσθέσουμε στην κορυφή)
  • 1 κερί για τον στολισμό (προαιρετικά)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το λευκό τυρί με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές. Αν θέλουμε, μπορούμε να το περάσουμε από ένα σουρωτήρι ή να το χτυπήσουμε με ένα μίξερ για πιο απαλή υφή.
  2. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παραδοσιακή φόρμα για Paskha ή απλώς μια μικρή φόρμα ή μπολ). Ισιώνουμε την επιφάνεια και διαμορφώνουμε το επιδόρπιο στη μορφή που θέλουμε.
  4. Τοποθετούμε το Paskha στο ψυγείο για 2-3 ώρες ώστε να σφίξει και να γίνει πιο σταθερό πριν το σερβίρουμε. Μετά από μιάμιση ώρα περίπου λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1-2 λεπτά, σταματώντας και ανακατεύοντας ανά 30 δευτερόλεπτα.. Περιχύνουμε λίγη λιωμένη σοκολάτα στην κορυφή του τυριού και βάζουμε πάλι στο ψυγείο.
  5. Τοποθετούμε ένα κερί στην κορυφή (προαιρετικά) και το σερβίρουμε κρύο.
  • To Paskha μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3-4 ημέρες, καλυμμένη με μεμβράνη ή σε αεροστεγές δοχείο.
  • Ό,τι περισσέψει, μπορεί να σερβιριστεί με φρέσκα φρούτα ή ως έλλειμα σε φρυγανισμένο ψωμί.