
Υλικά
- 500 γρ. λευκό τυρί (τυρί cottage ή τύπου ricotta)
- 100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά, ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλουμε το επιδόρπιο)
- 1 κ.γ. βανίλια
- 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (για να λιώσουμε και να προσθέσουμε στην κορυφή)
- 1 κερί για τον στολισμό (προαιρετικά)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το λευκό τυρί με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές. Αν θέλουμε, μπορούμε να το περάσουμε από ένα σουρωτήρι ή να το χτυπήσουμε με ένα μίξερ για πιο απαλή υφή.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παραδοσιακή φόρμα για Paskha ή απλώς μια μικρή φόρμα ή μπολ). Ισιώνουμε την επιφάνεια και διαμορφώνουμε το επιδόρπιο στη μορφή που θέλουμε.
- Τοποθετούμε το Paskha στο ψυγείο για 2-3 ώρες ώστε να σφίξει και να γίνει πιο σταθερό πριν το σερβίρουμε. Μετά από μιάμιση ώρα περίπου λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1-2 λεπτά, σταματώντας και ανακατεύοντας ανά 30 δευτερόλεπτα.. Περιχύνουμε λίγη λιωμένη σοκολάτα στην κορυφή του τυριού και βάζουμε πάλι στο ψυγείο.
- Τοποθετούμε ένα κερί στην κορυφή (προαιρετικά) και το σερβίρουμε κρύο.
- To Paskha μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3-4 ημέρες, καλυμμένη με μεμβράνη ή σε αεροστεγές δοχείο.
- Ό,τι περισσέψει, μπορεί να σερβιριστεί με φρέσκα φρούτα ή ως έλλειμα σε φρυγανισμένο ψωμί.