
Υλικά
- 1 3⁄4 φλ. αλεύρι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. αλάτι
- 3⁄4 κ.γ. κανέλα
- ½ φλ. κακάο
- 3 αυγά μέτρια
- 1½ φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
- ⅓ φλ. σοκολάτα μαύρη σε κομμάτια
- ⅓ φλ. καραμέλες βουτύρου
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα brownies με καραμέλα βουτύρου και μαύρη σοκολάτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 20x20 εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, την κανέλα, το κακάο και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ξεχωριστό μπολ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα μείγμα με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, ρίχνουμε τη μαύρη σοκολάτα και τις καραμέλες και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνειά του με τη μαρίζ.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να στερεοποιηθούν οι άκρες, αλλά το κέντρο να παραμείνει σχετικά υγρό.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά πριν κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κανέλα με 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας. Επίσης, αντί για καραμέλες βουτύρου μπορούμε να προσθέσουμε χοντροκομμένη λευκή σοκολάτα ή φυστικοβούτυρο.
- Για πιο τραγανό αποτέλεσμα μπορούμε να προσθέσουμε στα brownies και διάφορους ξηρούς καρπούς της επιλογής μας, καβουρδισμένους και χοντροκομμένους.