Υλικά
  • 1 3⁄4 φλ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 3⁄4 κ.γ. κανέλα
  • ½ φλ. κακάο
  • 3 αυγά μέτρια
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
  • ⅓ φλ. σοκολάτα μαύρη σε κομμάτια
  • ⅓ φλ. καραμέλες βουτύρου
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα brownies με καραμέλα βουτύρου και μαύρη σοκολάτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 20x20 εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, την κανέλα, το κακάο και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ξεχωριστό μπολ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. 
  4. Προσθέτουμε τα μείγμα με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, ρίχνουμε τη μαύρη σοκολάτα και τις καραμέλες και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνειά του με τη μαρίζ.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να στερεοποιηθούν οι άκρες, αλλά το κέντρο να παραμείνει σχετικά υγρό.
  7. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά πριν κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κανέλα με 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας. Επίσης, αντί για καραμέλες βουτύρου μπορούμε να προσθέσουμε χοντροκομμένη λευκή σοκολάτα ή φυστικοβούτυρο.
  • Για πιο τραγανό αποτέλεσμα μπορούμε να προσθέσουμε στα brownies και διάφορους ξηρούς καρπούς της επιλογής μας, καβουρδισμένους και χοντροκομμένους.