Αυτή την εβδομάδα, τα μπολ γεμίζουν κουρκούτια που ανακατεύονται ασταμάτητα και τα τηγάνια παίρνουν φωτιά. Φυσικά και έχουμε αναλυτικές συνταγές για παραδοσιακούς μπακαλιάρους και σκορδαλιές, όμως εδώ σου προτείνουμε κάτι λίγο εναλλακτικό. Αρκεί να συνεχίσεις να διαβάζεις.
Και βέβαια, όπως πάντα, ένα μενού με προτάσεις για εύκολες, κλασικές ή πιο πρωτότυπες, μα πάντα νόστιμες συνταγές για κάθε μέρα και κάθε σου ανάγκη. Καλή απόλαυση!
Δευτέρα: Σκορδομακάρονα Σαντορίνης
Τα σκορδομακάρονα είναι μία απλή και γρήγορη συνταγή, γνωστή στις Κυκλάδες και ιδιαίτερα τη Σαντορίνη. Ανάλογα με το νησί, επιδέχεται πολλών παραλλαγών, όμως η βασική συνταγή θυμίζει τα μαμαδίστικα μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα
Τρίτη: Ολοκληρωμένο μενού με εορταστική διάθεση
Για αρχή: Βελούδινη φάβα με καρότο
Η φάβα είναι ένα κλασικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας, γεμάτο θρεπτική αξία. Συνδυάζεται εξαιρετικά με ψητά λαχανικά, ψάρια ή ακόμα και απλώς με λίγο ψωμί.
Το κυρίως: Μπακαλιάρος τηγανητός με τραγανό κουρκούτι βήμα-βήμα και μαύρη σκορδαλιά
Ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά πιάτα, ιδιαίτερα για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου. Τραγανός, χρυσαφένιος μπακαλιάρος, τηγανισμένος σε κουρκούτι, σερβιρισμένος με βελούδινη σκορδαλιά που εμείς θα φτιάξουμε με μαύρο σκόρδο.
  
  
Το επιδόρπιο: Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι και αμύγδαλα
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς πέρα από μια παραδοσιακή γλυκιά απόλαυση, είναι και ένα ωραιότατο νηστίσιμο γλυκό, κατάλληλο και για όσους ακολουθούν vegan διατροφή. Παραλλαγές του συναντάμε σε πολλές κουζίνες, κυρίως της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων αλλά και της Ινδίας.
Τετάρτη: Λαχανόρυζο κοκκινιστό
Αν υπάρχει ένα φαγητό που αποδεικνύει πως η απλότητα μπορεί να είναι αληθινά απολαυστική, αυτό είναι το λαχανορύζο. Ένα ταπεινό, αλλά βαθιά comfort πιάτο, που κουβαλάει τη ζεστασιά της ελληνικής κουζίνας.
Πέμπτη: Σνίτσελ φούρνου με ψητές πατάτες
Το σνίτσελ, εθνικό πιάτο της Αυστρίας, γίνεται και στο τηγάνι και στον φούρνο, γιατί η απόλαυση χρειάζεται επιλογές. Eδώ το κάνουμε στον φούρνο, τραγανό, νόστιμο και ελαφρύ!
  
  
Παρασκευή: Λινγκουίνι με χταπόδι και άρωμα ούζου
Μια θαλασσινή μακαρονάδα με πλούσια σάλτσα ντομάτας κι αρώματα ούζου, κατάλληλη και για το σαρακοστιανό τραπέζι.
Σάββατο: Μοσχαράκι λεμονάτο
Κλασικό και αγαπημένο, το λεμονάτο μοσχαράκι είναι το αντίπαλο δέος του κοκκινιστού, και το απολαμβάνουμε συχνά πλάι σε ένα χιονάτο πιλάφι, σε βελούδινο πουρέ ή σε τηγανητές πατάτες. Διαλέγεις και παίρνεις. Εναλλακτικά συνόδευσέ το με ρύζι μπασμάτι.
Κυριακή: Ολοκληρωμένο μενού για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας
Για αρχή: Σαλάτα με φράουλες, αβοκάντο, ρόκα και παρμεζάνα
Μια δροσερή, ελαφριά αλλά και θρεπτική σαλάτα, που συνδυάζει τη γλύκα της φράουλας που με την έλευση της άνοιξης βγήκε δειλά-δειλά στην αγορά, με την κρεμώδη υφή του αβοκάντο και την πιπεράτη γεύση της ρόκας.
  
  
Το κυρίως: Κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες: Το κλασικό ψητό της Κυριακής
Ζουμερό, αρωματικό κοτόπουλο στον φούρνο με λεμονάτες πατάτες που λιώνουν στο στόμα. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο για το οικογενειακό, κυριακάτικο τραπέζι; Μια απλή, αλλά πάντα αγαπημένη επιλογή.
Για επιδόρπιο: Παγωτό χωρίς ζάχαρη με 3 υλικά
Το πιο υγιεινό παγωτό, χωρίς κρέμα γάλακτος, αβγά ή ζάχαρη, που μπορείτε να φτιάξετε σε χρόνο ρεκόρ και να απολαμβάνετε ακόμη και όταν κάνετε δίαιτα.
        
        
        
        Βελούδινη φάβα με καρότο
        
        Μπακαλιάρος τηγανητός με τραγανό κουρκούτι βήμα - βήμα
        
        Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι και αμύγδαλα
        
        Λαχανόρυζο κοκκινιστό
        
        Σνίτσελ φούρνου με ψητές πατάτες
        
        Λινγκουίνι με χταπόδι και άρωμα ούζου
        
        Μοσχαράκι λεμονάτο
        
        Σαλάτα με φράουλες, αβοκάντο, ρόκα και παρμεζάνα
        
        Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες: Το κλασικό ψητό της Κυριακής