
Γιατί αξίζει να έχετε πάντα μπανάνες στην κατάψυξη: Αν είχατε αγοράσει πολλές μπανάνες που ωρίμασαν σε βαθμό που δεν θέλετε να τις φάτε σαν φρούτο, δεν υπάρχει λόγος να τις πετάξετε. Μπορείτε να τις κόψετε σε φέτες και να τις καταψύξετε. Μετά τις 2 ώρες που χρειάζονται για να παγώσουν, αν δεν έχετε σκοπό να τις χρησιμοποιήσετε αμέσως, μπορείτε να τις μεταφέρετε σε σακουλάκια αποθήκευσης τροφίμων και να τις διατηρείτε στην κατάψυξη, καθώς είναι μια εξαιρετική πρώτη ύλη για παγωτό με φρούτα, smoothies και energy bowls.
- 4 μπανάνες, ώριμες
- 2 κ.σ. φιστικοβούτυρο
- 2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
- Για το παγωτό χωρίς ζάχαρη με 3 υλικά, καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες, περίπου 2 εκ. Τις απλώνουμε σε ρηχό ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τις βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν καλά, για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Βγάζουμε τις μπανάνες από την κατάψυξη, τις βάζουμε στο μπλέντερ και ρίχνουμε μέσα το γάλα για να βοηθήσουμε να χτυπηθούν πιο εύκολα. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και χτυπάμε για λίγο ακόμη, να ενσωματωθεί.
- Μπορούμε να σερβίρουμε το παγωτό απευθείας αν και θα είναι κάπως μαλακό, ή αλλιώς μεταφέρουμε σε μπολ με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη, να παγώσει καλά.