
Το κρύο συνεχίζει να είναι τσουχτερό, όπως και η ανάγκη για χουχούλιασμα, όμως οι υποχρεώσεις δεν σταματούν ποτέ. Αντίστοιχα όμως, δεν σταματά και η ανάγκη του εαυτού σου για φροντίδα και τι καλύτερο από το να μπεις σε πρόγραμμα για να έχεις καθημερινά νόστιμα και θρεπτικά γεύματα, αντίδοτο στο κρύο αλλά και την κούραση της εβδομάδας. Εδώ σου έχουμε ένα ακόμη μενού για κάθε μέρα της εβδομάδας. Για τσέκαρε.
Δευτέρα - Ρεβιθάδα χυλωμένη
Η ρεβιθάδα είναι ένα παραδοσιακό πιάτο γεμάτο με μοναδική γεύση, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Εύκολο και νόστιμο, μόνο μην ξεχάσεις να μουλιάσεις τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ.
Τρίτη - Σούπα βελουτέ με μανιτάρια
Μία σουπίτσα να μην τη φάμε με τα κρύα; Θέλεις κάτι άλλο για να ξεκινήσει καλύτερα η εβδομάδα; Μάλλον όχι. Σήμερα φτιάχνουμε μία θρεπτική μανιταρόσουπα βελουτέ, πλούσια σε πρωτεΐνες, ενώ αν απλά τη φτιάξεις με ελαιόλαδο αντί για βούτυρο και φυτική κρέμα γάλακτος, γίνεται vegan.
Τετάρτη - Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο
Ένα πολύ νόστιμο και γρήγορο γεύμα, ιδανικό για να χρησιμοποιήσουμε ρύζι και κοτόπουλο που έχουν περισσέψει, αλλά και λαχανικά που έχουν χάσει τη φρεσκάδα τους.
Πέμπτη – Όχι οποιαδήποτε Πέμπτη, αλλά Τσικνοπέμπτη!
Εδώ έχουμε ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο μενού για να τη γιορτάσεις με μεγαλοπρέπεια.
Για αρχή: Ρώσικη σαλάτα, η κλασική συνταγή
Τσικνοπέμπτη είναι, να μη φτιάξουμε μία ρώσικη; Μπορείς μάλιστα να την φτιάξεις από την προηγούμενη μέρα και θα ανοίξει μοναδικά το τραπέζι της κρεατοφαγίας.
Το κυρίως: Σπιτικός χοιρινός γύρος σε πίτα με σως καρότου
Σπιτικός, εύκολος και λαχταριστός χοιρινός γύρος με πλούσια μαρινάδα από μπαχαρικά και μυρωδικά, ψημένος μέχρι να αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα και να διατηρήσει την τρυφερότητά του. Συνοδεύεται ιδανικά από σως καρότου.
Το επιδόρπιο: Κρέμα καραμελέ
Μετά το κρεατικό μία δροσιά τη θέλουμε, γι’ αυτό ετοιμάζουμε σπιτική κρέμα καραμελέ, είτε σε ατομικές στρογγυλές φορμίτσες κατάλληλες για φούρνο, είτε σε μια μεγαλύτερη φόρμα διαμέτρου περίπου 20 εκ..
Παρασκευή - Αρακάς λαδερός
Να «σβήσουμε» λίγο μετά την πιο νόστιμη Πέμπτη του χρόνου, φτιάχνοντας κλασικό αρακά λαδερό για νόστιμο, ελαφρύ και υγιεινό γεύμα.
Σάββατο – Φιλέτο σολομού ψητό με δενδρολίβανο και λεμόνι
Το ψητό φιλέτο σολομού είναι μια ελαφριά, θρεπτική και εύκολη συνταγή, που φτιάχνεται σε λιγότερο από μισή ώρα. Με άλλα λόγια, είναι ιδανική για κάθε εποχή και περίσταση.
Κυριακή – Ολοκληρωμένο μενού για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας
Επιτέλους, έφτασε πάλι Κυριακή και μπαίνουμε στην κουζίνα για να ετοιμάσουμε νόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια. Δεν ξέρεις όμως τι να φτιάξεις; Εμείς είμαστε εδώ.
Για αρχή: Σαλάτα με λάχανο, ξερά σύκα και αρωματικό dressing
Μία δροσερή σαλάτα με κόκκινο και λευκό λάχανο, αποξηραμένα σύκα, ξηρούς καρπούς και αρωματικό dressing. Πληθωρική και τέλεια για την αρχή του γεύματος.
Το κυρίως: Λαζάνια με σπανάκι και ρικότα
Μια γευστική, χορτοφαγική και ελαφριά πρόταση για λαζάνια, με σπανάκι και τυρί ρικότα. Το σπανάκι, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, συνδυάζεται αρμονικά με την κρεμώδη ρικότα και τη βελούδινη μπεσαμέλ.
Το επιδόρπιο: Το καμένο cheesecake των Βάσκων
Το γνωστό πια σε όλους βάσκικο cheesecake γίνεται πολύ εύκολα, είναι απίστευτα κρεμώδες και βελούδινο και θα κλείσει ιδανικά το κυριακάτικο τραπέζι.


Σούπα βελουτέ με μανιτάρια

Ρεβιθάδα χυλωμένη: Η σούπα που αγαπάμε

Ρώσικη σαλάτα, η κλασική συνταγή

Σπιτικός χοιρινός γύρος σε πίτα με σως καρότου

Η σπιτική συνταγή για κρέμα καραμελέ

Αρακάς λαδερός

Φιλέτο σολομού ψητό με δενδρολίβανο και λεμόνι

Σαλάτα με λάχανο, ξερά σύκα και αρωματικό dressing

Λαζάνια με σπανάκι και ρικότα: Μια vegetarian πρόταση για το Κυριακάτικο τραπέζι
