Υλικά
  • 800 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 6 αυγά μέτρια, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 300 γρ.  ζάχαρη κρυσταλλική
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 λοβό βανίλιας ή 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κ.γ. αλάτι

Λευκό, γλυκό Μοσχάτο με αρώματα ξηρών καρπών και λουλουδιών, καλά ισορροπημένο, με αρωματική επίμονη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Muscat De Beaumes De Venise M. Chapoutier
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το καμένο cheesecake των Βάσκων προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις. Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή ταψί διαμέτρου 22 εκ. και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος - να καλύψει τελείως τον πάτο και τα πλαϊνά και να προεξέχει λίγο.
  2. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψουν και να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  3. Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και κάθε φορά περιμένουμε να ενσωματωθεί τπλήρως στο μείγμα το αυγό πριν προσθέτουμε το επόμενο.
  4. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη βανίλια, το αλάτι και την κρέμα γάλακτος σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή ταχύτητα.
  5. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ, να ομογενοποιηθεί.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και τη χτυπάμε ελαφρά στον πάγκο.
  7. Ψήνουμε το cheesecake στον φούρνο για περίπου 1 ώρα, αν και μετά τα 45 λεπτά ελέγχουμε ανάλογα με το φούρνο μας αν έχει ψηθεί.
  8. Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και ιδανικά το βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Ξεφορμάρουμε, τοποθετούμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Για την επιτυχία του βάσκικου cheesecake είναι βασικό όλα τα συστατικά να είναι πλήρης λιπαρών και σε θερμοκρασία δωματίου.