Έχεις ξεκινήσει και εσύ αυτό το καθιερωμένο detox του Ιανουαρίου; Πλέον και επίσημα έχουν ολοκληρωθεί γιορτές πάσης φύσεως και κάθε απομεινάρι της εορταστικής περιόδου (δεν είναι κάθε μέρα του Αγιαννιού- κυριολεκτικά) και οι περισσότεροι προσπαθούμε να καθαρίσουμε λίγο τον οργανισμό μας από κραιπάλες και γλυκά. Το ευχαριστηθήκαμε, δεν λέμε. Είμαστε όμως πια σε κανονικούς ρυθμούς, προγραμματίζουμε τα γεύματα της εβδομάδας, το ταπεράκι για το γραφείο και όλα τα συναφή, όμως όσο βαρετό και αν ακούγεται, το Cookout είναι εδώ για να κάνει και την καθημερινή ρουτίνα απολαυστική και να σου δώσει ένα ολοκληρωμένο μενού, όπως κάθε βδομάδα. Για τσέκαρε! 

Δευτέρα - Σπανακόρυζο κλασικό με μυρωδικά

Ένα μπουκέτο από πρασινάδες και αρωματικά μαγειρεμένα στην κατσαρόλα με λίγο ρύζι, αρκετό λεμόνι και μπόλικο ελαιόλαδο. Αυτό είναι το σπανακόρυζο και το λατρεύουμε από πάντα και για πάντα. Γιατί είναι νόστιμο, υγιεινό και βαθιά ελληνικό φαγητό. Και ό,τι καλύτερο για να ξεκινήσουμε την εβδομάδα. 

Τρίτη – Σολομός με σάλτσα τεριγιάκι και σπαράγγια

Ο σολομός είναι νόστιμος, ελαφρύς και θρεπτικός. Μια από τις πιο ταιριαστές σάλτσες για να τον απολαύσουμε είναι η τεριγιάκι και εδώ έχουμε μια πανεύκολη συνταγή που φτιάχνεται γρήγορα και συνοδεύεται από αρωματικό μπασμάτι και φυσικά σπαράγγια που ταιριάζουν τέλεια. 

Τετάρτη - Vegan μπριζόλα κουνουπιδιού με πολέντα και σάλτσα μυρωδικών

Το κουνουπίδι παύει να είναι βαρετό σε αυτή τη συνταγή και μεταμορφώνεται σε μία λίγο πιο healthy «μπριζόλα». Τα μπαχαρικά και μυρωδικά το κάνουν τόσο νόστιμο και μοσχοβολά, ενώ η βελούδινη πολέντα αποτελεί την τέλεια συνοδεία για αυτή την εναλλακτική, vegan και τραγανή «μπριζόλα».

Σολομός με σάλτσα τεριγιάκι

Vegan μπριζόλα κουνουπιδιού

Πέμπτη - Πικάντικα φασόλια φούρνου με χαρίσα και λουκάνικο τσορίθο

Τα φασόλια φούρνου με χαρίσα, τσορίθο και λιαστές ντομάτες είναι ένα πιάτο γεμάτο πλούσιες γεύσεις και έντονους αρωματικούς συνδυασμούς. Αυτή η συνταγή εμπλουτίζει την παραδοσιακή βάση των φασολιών με πικάντικες και καπνιστές νότες, δημιουργώντας ένα πιάτο που ξεχωρίζει. Έτσι, για να μη βαριέσαι τα όσπρια! 

Παρασκευή - Αρωματική μακαρονάδα με πέστο βασιλικού

Όσο βαδίζουμε προς το τέλος της εβδομάδας, ετοιμάζουμε μία εύκολη και ελαφριά μακαρονάδα, με λιγκουίνι και σπιτικό πέστο βασιλικού.

Φασόλια φούρνου με τσορίθο

Μακαρονάδα με πέστο βασιλικού

Σάββατο - Ζουμερός γύρος κοτόπουλο

Γύρος κοτόπουλο

Δεν θα κόψεις όλες τις απολαύσεις μαχαίρι, όμως γιατί, αυτές που μπορείς, να μην τις κάνεις σπιτικές και λίγο πιο υγιεινές; Εδώ φτιάχνουμε ζουμερό, σπιτικό γύρο κοτόπουλο με καλό μαρινάρισμα και ψήσιμο στο τηγάνι που τον κάνουν ακαταμάχητο. Μπορούμε να κλείσουμε σπιτικό γύρο κοτόπουλο μέσα σε πίτα για σουβλάκια, με τα συνοδευτικά της επιλογής μας, όπως ντομάτα, κρεμμύδι, μουστάρδα ή και τζατζίκι για τους πιο μερακλήδες. 

Κυριακή – Ολοκληρωμένο μενού για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας

Η σαλάτα: Δροσερή και νόστιμη ταμπουλέ

Έχει λιβανέζικη προέλευση, όμως αυτή τη σαλάτα απολαμβάνει όλη η Μέση Ανατολή και όχι μόνο, γιατί είναι ένα σούπερ δροσερό πιάτο, άκρως αποτοξινωτικό και κυρίως νόστιμο. Είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι για την έναρξη του κυριακάτικου τραπεζιού. 

Το κυρίως: Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Κανελλόνια

Τα κανελόνια είναι ένα πληθωρικό, νόστιμο πιάτο της ιταλικής κουζίνας που έχει αφομοιωθεί πλήρως στα ελληνικά δεδομένα και τα γούστα μας, αφού δεν είναι παρά μια παραλλαγή του παστίτσιο. Τέλεια επιλογή για το κυριακάτικο τραπέζι. 

Το γλυκό: Σπιτική συνταγή για κρέμα καραμελέ 

Η κρέμα καραμελέ είναι ανάλαφρη, δροσερή και γευστικότατη. Ένα γλυκό με ρίζες γαλλικές που διαδόθηκε και έγινε μόδα και στην Ελλάδα κυρίως από τη δεκαετία του 1960. Μπορείς να το φτιάξεις είτε σε ατομικές στρογγυλές φορμίτσες κατάλληλες για φούρνο, είτε σε μια μεγαλύτερη φόρμα. Μπες στη συνταγή για όλες τις λεπτομέρειες.