Υλικά
  • 350 γρ. φασόλια, βρασμένα
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 2 κ.γ. πάστα χαρίσα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 60 γρ. τσορίθο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια, ψιλοκομμένα
  • 10 λιαστές ντομάτες, χοντροκομμένες
  • ½ κ.γ. αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό
  • γιαούρτι στραγγιστό

Αυγουστιάτης από τη Ζάκυνθο ή την Ηλεία. Η πρόταση του WSPC: Στη Ρίζα Του Βουνού - Κτήμα Γράμψα

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα πικάντικα φασόλια φούρνου με χαρίσα και λουκάνικο τσορίθο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  2. Ζεσταίνουμε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το τσορίθο και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα καβουρδίζουμε για περίπου 4 λεπτά. Μετά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη χαρίσα και το μέλι.
  4. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα ρεβίθια, τα ντοματάκια, το αλάτι και τις λιαστές ντομάτες.
  5. Μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε 120 ml νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
  6. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι το φαγητό να χυλώσει και να πάρει ωραίο χρώμα.
  7. Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο και σερβίρουμε συνοδεύοντας με γιαούρτι, μαϊντανό ψιλοκομμένο και ψωμί.