Υλικά
- 350 γρ. φασόλια, βρασμένα
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 25 γρ. βούτυρο ανάλατο
- 2 κ.γ. πάστα χαρίσα
- 1 κ.σ. μέλι
- 60 γρ. τσορίθο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κονσέρβα ντοματάκια, ψιλοκομμένα
- 10 λιαστές ντομάτες, χοντροκομμένες
- ½ κ.γ. αλάτι
Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό
- γιαούρτι στραγγιστό
Αυγουστιάτης από τη Ζάκυνθο ή την Ηλεία. Η πρόταση του WSPC: Στη Ρίζα Του Βουνού - Κτήμα Γράμψα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα πικάντικα φασόλια φούρνου με χαρίσα και λουκάνικο τσορίθο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
- Ζεσταίνουμε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το τσορίθο και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα καβουρδίζουμε για περίπου 4 λεπτά. Μετά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη χαρίσα και το μέλι.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα ρεβίθια, τα ντοματάκια, το αλάτι και τις λιαστές ντομάτες.
- Μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε 120 ml νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι το φαγητό να χυλώσει και να πάρει ωραίο χρώμα.
- Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο και σερβίρουμε συνοδεύοντας με γιαούρτι, μαϊντανό ψιλοκομμένο και ψωμί.