Άλλη μία εβδομάδα ξεκινά. Με ήλιο, ζέστη, υποχρεώσεις, αλλά και θάλασσα, βράδια στις πλατείες, παγωτά και όλα τα συναφή. Το καλοκαίρι είναι ωραίο ακόμη και στην πόλη και ειδικά όταν φροντίζεις λίγο παραπάνω τον εαυτό σου με το meal prep τις εβδομάδας γεμάτο θρεπτικό και νόστιμο φαγητό, όλα γίνονται καλύτερα. Ας δούμε τι έχουμε αυτή την εβδομάδα. 

Δευτέρα – Σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα φακής

Μια plant-based παραλλαγή του ραγού, ιδανική για όσους θέλουν κάτι χορταστικό, αλλά χωρίς κρέας. Οι φακές δίνουν υφή και πρωτεΐνη, η ντομάτα βάθος και η πάπρικα ευχάριστη καπνιστή γεύση.

Τρίτη – Κοτόπουλο με παρμεζάνα και σάλτσα ντομάτας στο air fryer

Αυτή η εκδοχή για κοτόπουλο με παρμεζάνα και σάλτσα ντομάτας ή αλλιώς chicken parmesan, είναι εύκολη, πεντανόστιμη, μυρωδάτη, αλλά και πιο ελαφριά από την κλασική συνταγή στην οποία το τηγανίζουμε, αφού γίνεται στο air fryer! 

Τετάρτη – Ρεβιθοσαλάτα με φρέσκα βότανα

Μία δροσερή και αρωματική σαλάτα με ρεβίθια, φρέσκα βότανα και ώριμα ντοματίνια. Νόστιμη και θρεπτική! 

Ρεβιθοσαλάτα

Μελιτζάνες παπουτσάκια

Πέμπτη - Μελιτζάνες παπουτσάκια

Κλασικό καλοκαιρινό φαγητό, ταυτισμένο με μνήμες από διακοπές και καλοκαίρια στην εξοχή. Οι χοντρές φλάσκες μαγειρεύουν την καλύτερη εκδοχή του.

Παρασκευή - Μπάμιες λαδερές στην κατσαρόλα

Η απόλυτη συνταγή για μπάμιες, γίνεται με φρέσκα λαχανικά και περιέχει και μια ώρα καλοκαιρινό ήλιο…

Μπάμιες

Σπαγγέτι με μύδια αχνιστά

Σάββατο - Σπαγγέτι με μύδια αχνιστά

Τα αχνιστά μύδια εκτός από τέλειος μεζές για ούζο και τσίπουρο γίνονται βασικό συστατικό και για μία λαχταριστή μακαρονάδα, που φέρνει την αύρα της θάλασσας στο πιάτο μας.

Κυριακή: Ολοκληρωμένο γεύμα για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας 

Για αρχή: Κλασική σαλάτα μαρούλι

Η πιο απλή, δροσερή και αγαπημένη σαλάτα που πάει με όλα. Ο άνηθος, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το μπόλικο λεμόνι δένουν υπέροχα με το τραγανό μαρούλι και ένα καλό ελαιόλαδο τα απογειώνει!

Το κυρίως: Αρνίσια παϊδάκια με πάστα σκόρδου και δενδρολίβανου

Η τέλεια συνταγή για παϊδάκια στο φούρνο τα οποία αλείφουμε με μια πάστα που φτιάχνουμε από σκόρδο και δενδρολίβανο. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και απολαμβάνουμε.

Για επιδόρπιο: Παγωτό cheesecake φράουλα

Σπιτικό παγωτό, πλούσιο και κρεμώδες, με ζουμερές φράουλες, τριμμένα μπισκότα και γεύση από το τυρί κρέμα που το κάνουν ακαταμάχητο. Ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά, χωρίς παγωτομηχανή και χρειάζεται μόνο λίγη υπομονή για να παγώσει.