
Υλικά
- 250 γρ. φράουλες
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 400 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
- 280 γρ. τυρί κρέμα
- 400 ml γάλα ζαχαρούχο
- 170 γρ. μπισκότα, τύπου πτι-μπερ
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το παγωτό cheesecake φράουλα, πρώτα πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις φράουλες. Τις ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν για 7-10 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
- Έπειτα τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να πήξει και να έχουμε μια απαλή σαντιγί.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.
- Ρίχνουμε στη σαντιγί το μείγμα μας από τυρί και ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
- Προσθέτουμε τις φράουλες και τα μπισκότα τριμμένα σε μικρά κομμάτια.
- Μεταφέρουμε το τελικό μείγμα σε ένα μεταλλικό ή πλαστικό σκεύος και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες. Ανακατεύουμε το παγωτό, ανά μία ώρα, για τις πρώτες 3 ώρες.
- Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά, πριν σερβίρουμε.
Το αφήνουμε 5 λεπτά εκτός κατάψυξης πριν σερβίρουμε.