Λίγο μας τρόμαξαν οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες της προηγούμενης εβδομάδας και όλοι αρχίσαμε σιγά-σιγά να ονειρευόμαστε εκδρομές, παραλίες, ταβερνάκια στη θάλασσα και καλοκαιρινό αεράκι. Επειδή όμως είμαστε ακόμη εδώ, ας απολαύσουμε την καθημερινότητα όσο μπορούμε. Πώς; Με φαγητό που μας δίνει ενέργεια αλλά και απόλαυση. Πάρε ιδέες από εδώ και μπες στην κουζίνα. 

Δευτέρα: Vegan γκαλέτ με ανοιξιάτικα λαχανικά 

Πανεύκολη γκαλέτ (galette) που δεν απαιτεί ταρτιέρα και πολλά-πολλά, μόνο μία απλή ζύμη που εδώ φτιάχνουμε σε vegan εκδοχή, με φυτικό βούτυρο, μυρωδάτη σάλτσα ντομάτας και τα λαχανικά που βρίσκουμε αυτή την εποχή.

Τρίτη: Ασιατικό τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο και αυγό

Ένα πολύ νόστιμο και γρήγορο γεύμα, ιδανικό για να χρησιμοποιήσουμε ρύζι και κοτόπουλο που έχουν περισσέψει, αλλά και λαχανικά που έχουν χάσει τη φρεσκάδα τους.

Τετάρτη: Ντοματόσουπα με φρέσκα βότανα

Μια σούπα που σε αποτοξινώνει και σε γεμίζει ενέργεια με πρωταγωνίστρια την ντομάτα. Τα φρέσκα βότανα που περιέχει προσδίδουν ιδιαίτερο άρωμα και γεύση.

Ντοματόσουπα

Μυδοπίλαφο

Πέμπτη: Μυδοπίλαφο 

Το μυδοπίλαφο μοσχοβολά θάλασσα και μας ταξιδεύει νοερά σε καλοκαιρινούς προορισμούς. Εδώ το φτιάχνουμε με τη μέθοδο του ριζότο προσθέτοντας τον ζωμό λίγο-λίγο. Έτσι, πετυχαίνουμε κρεμώδη υφή και αποφεύγουμε να λασπώσει.

Παρασκευή: Πικάντικα φασόλια φούρνου με χαρίσα και λουκάνικο τσορίθο

Τα φασόλια φούρνου με χαρίσα, τσορίθο και λιαστές ντομάτες είναι ένα πιάτο γεμάτο πλούσιες γεύσεις και έντονους αρωματικούς συνδυασμούς. Αυτή η συνταγή εμπλουτίζει την παραδοσιακή βάση των φασολιών με πικάντικες και καπνιστές νότες, δημιουργώντας ένα πιάτο που ξεχωρίζει. Έτσι για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα!

Σάββατο: Μπακαλιάρος τηγανητός με πάνκο και σως ταρτάρ

Ποιος είπε ότι ο μπακαλιάρος είναι μόνο για την 25η Μαρτίου; Για το Σάββατο λοιπόν φτιάχνουμε μία διαφορετική, πολύ ελαφριά εκδοχή του τηγανητού μπακαλιάρου που γίνεται με πάνκο και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την κλασική. Και θα κάνει και τα παιδιά να φάνε ψάρι!

Μπακαλιάρος τηγανητός

Κυριακή: Ολοκληρωμένο γεύμα για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας 

Το κυρίως: Μοσχαράκι λεμονάτο

Κλασικό και αγαπημένο, το λεμονάτο είναι το αντίπαλο δέος του κοκκινιστού, και το απολαμβάνουμε, στα κυριακάτικα τραπέζια μας συνήθως, συχνά πλάι σε ένα χιονάτο πιλάφι, σε βελούδινο πουρέ ή σε τηγανητές πατάτες.   

Για συνοδεία: Το τέλειο ρύζι μπασμάτι

Το ζουμάκι από το μοσχαράκι θα έρθει και θα κάτσει ωραία πάνω από ένα νόστιμο, σπυρωτό ρύζι μπασμάτι. 

Για επιδόρπιο: Παγωτό βανίλια, η κλασική συνταγή

Και τι καλύτερο από ένα παγωτάκι για το τέλος, που θα μας δροσίσει από την πληθωρική γεύση του κρέατος. Απαλό και κρεμώδες, φτιαγμένο με απλά υλικά και εκχύλισμα βανίλιας που χαρίζει αυθεντική γεύση και μοναδικό άρωμα, αυτό το σπιτικό παγωτό θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.