
Υλικά
- ½ κεφάλι λευκό λάχανο, λεπτοκομμένο
- 1 καρότο, τριμμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξίδι μήλου
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη ζεστή σαλάτα με ξινό λάχανο, πρώτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, πάνω σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το λάχανο και το καρότο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σοταριστούν για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να κρατάνε λίγο την υφή τους.
- Ρίχνουμε το ξίδι μήλου, τη ζάχαρη, το κύμινο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για άλλα 10 λεπτά, μέχρι το λάχανο να απορροφήσει τις γεύσεις.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε ζεστό ως συνοδευτικό.