Υλικά
  • ½ κεφάλι λευκό λάχανο, λεπτοκομμένο
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι μήλου
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή 
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη ζεστή σαλάτα με ξινό λάχανο, πρώτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, πάνω σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. 
  2. Προσθέτουμε το λάχανο και το καρότο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σοταριστούν για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να κρατάνε λίγο την υφή τους.
  3. Ρίχνουμε το ξίδι μήλου, τη ζάχαρη, το κύμινο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για άλλα 10 λεπτά, μέχρι το λάχανο να απορροφήσει τις γεύσεις.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε ζεστό ως συνοδευτικό.