Υλικά

Για τη βάση

  • 4 φέτες τσουρέκι, υπολείμματα από το Πάσχα ή φρέσκο
  • 1 κ.σ. λικέρ (προαιρετικά)

Για την κρέμα βανίλιας

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 φακελάκι βανιλίνης
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 

Για την επικάλυψη

  • 200 γρ. φρούτα φρέσκα ή κατεψυγμένα, π.χ. φράουλες, βατόμουρα, μύρτιλα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού 

Για το σερβίρισμα

  • 2-3 κουλουράκια πασχαλινά ή μπισκότα της επιλογής μας, θρυμματισμένα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα ατομικά trifles με τσουρέκι, φράουλες και γιαούρτι, αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα φρούτα, τα αφήνουμε τα να ξεπαγώσουν και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε για να αφαιρέσουμε τα υγρά. Τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει πηχτή και να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά.
  3. Για τη συναρμολόγηση κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες και μετά σε μικρά τετράγωνα και το τοποθετούμε στη βάση 6 χαμηλών ποτηριών, αν θέλουμε περιχύνουμε το τσουρέκι με λίγες σταγόνες λικέρ. 
  4. Στη συνέχεια, απλώνουμε μια στρώση από την κρέμα βανίλιας κι έπειτα μια στρώση από τα φρούτα. Επαναλαμβάνουμε με μια δεύτερη στρώση τσουρεκιού, κρέμας και φρούτων και τέλος πασπαλίζουμε την κορυφή με τα θρυμματισμένα κουλουράκια.
  5. Τοποθετούμε τα trifles στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα.
  • Αν δεν έχουμε περισσευούμενα κουλουράκια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι μπισκότα θέλουμε (χωρίς γέμιση) ή ακόμα και granola.

  • Τα διατηρούμε στο ψυγείο, καλά καλυμμένα με μεμβράνη, μέχρι και 3 μέρες.