
Υλικά
- 200 γρ. πασχαλινά κουλουράκια, σπασμένα σε μικρά κομμάτια
- 250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ή τυρί κρέμα
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κρόκοι αυγών
- 50 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. λικέρ λεμονιού (προαιρετικά)
- φέτες λεμονιού και φρέσκος δυόσμος, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το lemon trifle με κρέμα και κουλουράκια, πρώτα χτυπάμε σε ένα κατσαρολάκι τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
- Ζεσταίνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε και ενσωματώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ ή σε μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη και προσθέτουμε το γιαούρτι ή το τυρί κρέμα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε απαλά.
- Σε ποτήρια ή ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε μια στρώση σπασμένα κουλουράκια, ραντίζουμε ελαφρά με το λικέρ, αν χρησιμοποιούμε, απλώνουμε μια στρώση κρέμας και επαναλαμβάνουμε.
- Βάζουμε το trifle στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρουμε με λεπτές φέτες λεμονιού και λίγο φρέσκο δυόσμο.
Αν δεν έχουμε κουλουράκια ή αν δε μας φτάνουν, μπορούμε να βάλουμε και μπισκότα τύπου digestive, σαβαγιάρ ή κέικ βανίλιας κομμένο σε μικρά κομμάτια.