Υλικά
  • 200 γρ. πασχαλινά κουλουράκια, σπασμένα σε μικρά κομμάτια
  • 250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ή τυρί κρέμα
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. λικέρ λεμονιού (προαιρετικά)
  • φέτες λεμονιού και φρέσκος δυόσμος, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το lemon trifle με κρέμα και κουλουράκια, πρώτα χτυπάμε σε ένα κατσαρολάκι τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. 
  2. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε και ενσωματώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Σε ένα μπολ ή σε μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη και προσθέτουμε το γιαούρτι ή το τυρί κρέμα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε απαλά.
  4. Σε ποτήρια ή ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε μια στρώση σπασμένα κουλουράκια, ραντίζουμε ελαφρά με το λικέρ, αν χρησιμοποιούμε, απλώνουμε μια στρώση κρέμας και επαναλαμβάνουμε.
  5. Βάζουμε το trifle στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρουμε με λεπτές φέτες λεμονιού και λίγο φρέσκο δυόσμο.

Αν δεν έχουμε κουλουράκια ή αν δε μας φτάνουν, μπορούμε να βάλουμε και μπισκότα τύπου digestive, σαβαγιάρ ή κέικ βανίλιας κομμένο σε μικρά κομμάτια.