
Υλικά
για 20-30 κομμάτια
- 700 γρ. μέλι
- 1 κιλό σουσάμι
- ½ κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 100 γρ. αμύγδαλα, αποφλοιωμένα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για να φτιάξουμε το παραδοσιακό μελεκούνι πρώτα καθαρίζουμε το σουσάμι και το καβουρδίζουμε.
- Στη συνέχεια το χτυπάμε ελαφρά σε γουδί ή το τρίβουμε στο μπλέντερ.
- Βάζουμε το μέλι σε κατσαρόλα και το βράζουμε μέχρι να χάσει την υγρασία του και να αρχίσει να στερεοποιείται.
- Μεταφέρουμε το μέλι σε μπολ και το ανακατεύουμε με το σουσάμι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Βρέχουμε ελαφρά μία καθαρή επιφάνεια και απλώνουμε επάνω το μείγμα όσο είναι ακόμη ζεστό και μαλακό.
- Πιέζουμε προσεχτικά πάνω στην επιφάνειά του ένα-ένα τα αμύγδαλα, ώστε να ενσωματωθούν και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Κόβουμε το μελεκούνι σε ρόμβους και το τυλίγουμε σε σελοφάν.
Για να διατηρηθεί το μελεκούνι για μεγάλο χρονικό διάστημα τοποθετούμε τα κομμάτια σε δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς.