Υλικά
            
        
        
        
        
    για 20-30 κομμάτια
- 700 γρ. μέλι
 - 1 κιλό σουσάμι
 - ½ κ.γ. κανέλα
 - ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
 - ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 - 100 γρ. αμύγδαλα, αποφλοιωμένα
 
 Διαδικασία
        
            
        
                            
                        
            
    Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή) 
        - Για να φτιάξουμε το παραδοσιακό μελεκούνι πρώτα καθαρίζουμε το σουσάμι και το καβουρδίζουμε.
 - Στη συνέχεια το χτυπάμε ελαφρά σε γουδί ή το τρίβουμε στο μπλέντερ.
 - Βάζουμε το μέλι σε κατσαρόλα και το βράζουμε μέχρι να χάσει την υγρασία του και να αρχίσει να στερεοποιείται.
 - Μεταφέρουμε το μέλι σε μπολ και το ανακατεύουμε με το σουσάμι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
 - Βρέχουμε ελαφρά μία καθαρή επιφάνεια και απλώνουμε επάνω το μείγμα όσο είναι ακόμη ζεστό και μαλακό.
 - Πιέζουμε προσεχτικά πάνω στην επιφάνειά του ένα-ένα τα αμύγδαλα, ώστε να ενσωματωθούν και το αφήνουμε να κρυώσει.
 - Κόβουμε το μελεκούνι σε ρόμβους και το τυλίγουμε σε σελοφάν.
 
Για να διατηρηθεί το μελεκούνι για μεγάλο χρονικό διάστημα τοποθετούμε τα κομμάτια σε δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς.