Υλικά

για 20-30 κομμάτια 

  • 700 γρ. μέλι 
  • 1 κιλό σουσάμι
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ. αμύγδαλα, αποφλοιωμένα

 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για να φτιάξουμε το παραδοσιακό μελεκούνι πρώτα καθαρίζουμε το σουσάμι και το καβουρδίζουμε. 
  2. Στη συνέχεια το χτυπάμε ελαφρά σε γουδί ή το τρίβουμε στο μπλέντερ. 
  3. Βάζουμε το μέλι σε κατσαρόλα και το βράζουμε μέχρι να χάσει την υγρασία του και να αρχίσει να στερεοποιείται.
  4. Μεταφέρουμε το μέλι σε μπολ και το ανακατεύουμε με το σουσάμι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα πορτοκαλιού. 
  5. Βρέχουμε ελαφρά μία καθαρή επιφάνεια και απλώνουμε επάνω το μείγμα όσο είναι ακόμη ζεστό και μαλακό. 
  6. Πιέζουμε προσεχτικά πάνω στην επιφάνειά του ένα-ένα τα αμύγδαλα, ώστε να ενσωματωθούν και το αφήνουμε να κρυώσει. 
  7. Κόβουμε το μελεκούνι σε ρόμβους και το τυλίγουμε σε σελοφάν.

Για να διατηρηθεί το μελεκούνι για μεγάλο χρονικό διάστημα τοποθετούμε τα κομμάτια σε δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς.