Υλικά
  • 130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. τυρί cottage
  • 1 μπανάνα ώριμη
  • 40 γρ. σταγόνες σοκολάτα
  • 1 αυγό χτυπημένο, για επάλειψη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα πρωτεϊνικά bagels με cottage και σοκολάτα ρίχνουμε σε πολυκόφτη το τυρί και το χτυπάμε καλά.
  2. Λιώνουμε τη μπανάνα με πιρούνι.
  3. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το τυρί cottage, τη μπανάνα και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια ή ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα  bagels και πλάθουμε τα ψωμάκια, δημιουργώντας μία τρύπα στη μέσα.
  6. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα αλείφουμε με αυγό.
  7. Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  8. Απολαμβάνουμε ζεστά ή τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο για 2 ημέρες.
  • Μπορούμε να τα ψήσουμε και στο air fryer στους 180°C για 12-15 λεπτά.
  • Δεν πρέπει να τα ζυμώσουμε πολύ για να βγουν αφράτα και μπορούμε να τα καταψύξουμε όταν κρυώσουν εντελώς.
  • Τα σερβίρουμε με βούτυρο και μέλι. Αν τα κάνουμε αλμυρά, τα γεμίζουμε με ό,τι τραβάει η όρεξη μας.
  • Μπορούμε να τα ζεστάνουμε ξανά σε τοστιέρα ή φρυγανιέρα.