Υλικά
- 130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ. τυρί cottage
- 1 μπανάνα ώριμη
- 40 γρ. σταγόνες σοκολάτα
- 1 αυγό χτυπημένο, για επάλειψη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα πρωτεϊνικά bagels με cottage και σοκολάτα ρίχνουμε σε πολυκόφτη το τυρί και το χτυπάμε καλά.
- Λιώνουμε τη μπανάνα με πιρούνι.
- Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το τυρί cottage, τη μπανάνα και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια ή ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα bagels και πλάθουμε τα ψωμάκια, δημιουργώντας μία τρύπα στη μέσα.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα αλείφουμε με αυγό.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Απολαμβάνουμε ζεστά ή τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο για 2 ημέρες.
- Μπορούμε να τα ψήσουμε και στο air fryer στους 180°C για 12-15 λεπτά.
- Δεν πρέπει να τα ζυμώσουμε πολύ για να βγουν αφράτα και μπορούμε να τα καταψύξουμε όταν κρυώσουν εντελώς.
- Τα σερβίρουμε με βούτυρο και μέλι. Αν τα κάνουμε αλμυρά, τα γεμίζουμε με ό,τι τραβάει η όρεξη μας.
- Μπορούμε να τα ζεστάνουμε ξανά σε τοστιέρα ή φρυγανιέρα.
Γωγώ Ξαγοράρη