Υλικά
για 4 άτομα
- 4 κ.σ. ταχίνι
- χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες, μια χούφτα
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. μπούκοβο γλυκό (προαιρετικά)
- 3-4 κ.σ. νερό κρύο ή όσο χρειαστεί
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη σάλτσα με ταχίνι, ελιές και λεμόνι, πρώτα χτυπάμε σε ένα μπολ το ταχίνι με το λεμόνι. Το μείγμα θα σφίξει λίγο, αλλά είναι φυσιολογικό.
- Προσθέτουμε το ξύσμα, το ελαιόλαδο, τις ελιές, το σκόρδο, το κύμινο και σταδιακά το νερό, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μία απαλή σάλτσα.
- Δοκιμάζουμε και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε και μπούκοβο, αν μας αρέσει.
- Αν θέλουμε η σος να έχει πολύ «λεία» υφή, μπορούμε να την ετοιμάσουμε στο μπλέντερ.
- Ακόμα είναι εξαιρετική και ως spread σε μπρουσκέτες με καπνιστό σκουμπρί ή φιλέτο ρέγγας.
Αμαρυλλίς Τσέγκου