Πηγή: The Washington Post

Υλικά
  • 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.γ. ξίδι
  • 2 ½ φλ. baby σπανάκι
  • 140 γρ. ψημένο και κομμένο σε κύβους στήθος κοτόπουλου
  • ¼ φλ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα
  • ¼ φλ. σπιτικά κράκερ παρμεζάνας 
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σαλάτα με σπανάκι, κοτόπουλο, πορτοκάλι και τραγανές μπουκιές παρμεζάνας πρώτα παίρνουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και το αφήνουμε στην άκρη σε ένα μικρό μπολ. Έπειτα συνεχίζουμε το καθάρισμα του πορτοκαλιού αφαιρώντας τα λευκά σημεία.
  2. Σ' ένα μεγάλο μπολ κόβουμε το πορτοκάλι σε φέτες και το αφήνουμε στην άκρη να βγάλει τα ζουμιά του.
  3. Στο μπολ με το ξύσμα, προσθέτουμε το σησαμέλαιο, το μέλι και το ξίδι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  4. Στο μπολ με τις φέτες πορτοκαλιού, προσθέτουμε το σπανάκι, το κοτόπουλο, τα αμύγδαλα και ρίχνουμε το dressing μας. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να συνδυαστούν ομοιόμορφα τα υλικά μας. 
  5. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. 
  6. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω τα σπιτικά κράκερ παρμεζάνας που φτιάξαμε και σερβίρουμε. 

Η συνταγή φτιάχνεται με κοτόπουλο, μπορούμε όμως να προσθέσουμε οποιαδήποτε πρωτεΐνη της επιλογής μας.