
Υλικά
Για τη ζύμη
- 360 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 5 γρ. μαγιά στιγμής ή 15 γρ. μαγιά νωπή
- 1 αυγό, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 120 γρ. γάλα
- 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- ½ κ.γ. αλάτι
Για γέμιση
- 130 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 100 γρ. ζάχαρη μαύρη, μαλακή
- 1½ κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. κόρν φλάουρ
Για το γλάσο
- 150 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 4 κ.σ. γάλα, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
Η ζύμη
- Για να φτιάξουμε τα ρολά κανέλας (cinnamon rolls) με γλάσο από τυρί κρέμα, ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα, διαλύουμε μέσα τη μαγιά, τη ζάχαρη και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε στο μείγμα το βούτυρο, το αυγό ελαφρώς χτυπημένο, και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το υγρό μείγμα και ζυμώνουμε για 3 λεπτά.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ελαφρώς βουτυρωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 40 λεπτά.
Τα ρολά κανέλας
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C, στον αέρα.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση.
- Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας αντικολλητικό χαρτί περίπου 50εκ., τοποθετούμε επάνω τη ζύμη και ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα με τα χέρια μας ή με τον πλάστη.
- Απλώνουμε επάνω στη ζύμη το μείγμα της γέμισης καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
- Τυλίγουμε σε ρολό και με ένα μαχαίρι κόβουμε σε 8-9 ρολά, τα οποία φροντίζουμε να έχουν το ίδιο πάχος.
- Τοποθετούμε τα ρολά το ένα δίπλα στο άλλο σε ταψί το οποίο μπορούμε να έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, φροντίζοντας να μην τα «στριμώξουμε» γιατί θα φουσκώσουν.
- Ψήνουμε τα ρολά στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
Για το γλάσο
- Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το γάλα, την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Περιχύνουμε τα ρολά κανέλας με το γλάσο και σερβίρουμε.
- Αντί για το μείγμα ζάχαρης - βουτύρου, μπορούμε να γεμίσουμε τα ρολά - και με μαρμελάδα της επιλογής μας.
- Μπορούμε να αρωματίσουμε τη ζύμη με ξύσμα λεμονιού ή βανίλια.