Υλικά

Για τη ζύμη

  • 360 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • 120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 5 γρ. μαγιά στιγμής ή 15 γρ. μαγιά νωπή
  • 1 αυγό, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 120 γρ. γάλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • ½ κ.γ. αλάτι

Για γέμιση

  • 130 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 100 γρ. ζάχαρη μαύρη, μαλακή
  • 1½ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. κόρν φλάουρ

Για το γλάσο

  • 150 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 4 κ.σ. γάλα, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)

Η ζύμη

  1. Για να φτιάξουμε τα ρολά κανέλας (cinnamon rolls) με γλάσο από τυρί κρέμα, ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα, διαλύουμε μέσα τη μαγιά, τη ζάχαρη και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  2. Προσθέτουμε στο μείγμα το βούτυρο, το αυγό ελαφρώς χτυπημένο, και ανακατεύουμε με σύρμα.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το υγρό μείγμα και ζυμώνουμε για 3 λεπτά.
  4. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ελαφρώς βουτυρωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 40 λεπτά.

Τα ρολά κανέλας

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C, στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση.
  3. Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας αντικολλητικό χαρτί περίπου 50εκ., τοποθετούμε επάνω τη ζύμη και ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα με τα χέρια μας ή με τον πλάστη.
  4. Απλώνουμε επάνω στη ζύμη το μείγμα της γέμισης καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
  5. Τυλίγουμε σε ρολό και με ένα μαχαίρι κόβουμε σε 8-9 ρολά, τα οποία φροντίζουμε να έχουν το ίδιο πάχος.
  6. Τοποθετούμε τα ρολά το ένα δίπλα στο άλλο σε ταψί το οποίο μπορούμε να έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, φροντίζοντας να μην τα «στριμώξουμε» γιατί θα φουσκώσουν.
  7. Ψήνουμε τα ρολά στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Για το γλάσο

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το γάλα, την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Περιχύνουμε τα ρολά κανέλας με το γλάσο και σερβίρουμε. 
  • Αντί για το μείγμα ζάχαρης - βουτύρου, μπορούμε να γεμίσουμε τα ρολά - και με μαρμελάδα της επιλογής μας.
  • Μπορούμε να αρωματίσουμε τη ζύμη με ξύσμα λεμονιού ή βανίλια.