
Υλικά
- 300 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 300 γρ. μύδια καθαρισμένα
- 1 φλ. ρύζι για paella ή κοντόκοκκο ρύζι
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 ντομάτες, τριμμένες ή ψιλοκομμένες
- ¼ κ.γ. σαφράν
- ½ φλ. κρασί λευκό
- 3 φλ. ζωμός κοτόπουλου ή θαλασσινών
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. πάπρικα
- φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα
- αλάτι και πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Λευκό Κρασί, Greco με αρώματα λευκόσαρκων φρούτων και νύξεις βοτάνων, υψηλή οξύτητα και mineral χαρακτήρα. Η πρόταση του WSPC: Greco di Tufo Feudi di San Gregorio
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Σε ένα μικρό μπολ, διαλύουμε το σαφράν με 2 κ.σ. ζεστό νερό και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι για paella, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να μειωθούν τα υγρά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σαφράν με το νερό του και το λευκό κρασί, το ζωμό και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά και να είναι σχεδόν έτοιμο.
- Ρίχνουμε τις γαρίδες και τα μύδια στην paella και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι τα μύδια να ανοίξουν και οι γαρίδες να γίνουν ροζ και ζουμερές.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη paella να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.
Για πιο πικάντικη γεύση, προσθέσουμε λίγο πιπέρι καγιέν ή καυτερό μπούκοβο πριν σερβίρουμε.