
Υλικά
για περίπου 18-20 μπισκότα
- 80 γρ. βρώμη
- 80 γρ. ξηρούς καρπούς της προτίμησής μας, τα φουντούκια είναι μια νόστιμη επιλογή
- 2 κ.σ. καρύδα τριμμένη
- 80 γρ. μέλι ή σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
- 240 γρ. ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα, ζυγισμένα μετά το στράγγισμα
- 120 γρ. φιστικοβούτυρο ή όποιο άλλο βούτυρο ξηρών καρπών επιθυμούμε
- 20 γρ. γάλα της επιλογής μας
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 80 γρ. σοκολάτα 70% κακάο τουλάχιστον, χοντροκομμένη ή σε σταγόνες
- αλάτι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα μπισκότα marble με ρεβίθια, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τη βρώμη μαζί με τους ξηρούς καρπούς και τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ την καρύδα και το αλάτι.
- Χτυπάμε σε μπλέντερ τα ρεβίθια, το φυστικοβούτυρο, το μέλι, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτουμε στο μπλέντερ το μείγμα της βρώμης σιγά - σιγά και ανακατεύουμε.
- Αφού έχει ανακατευτεί καλά και έχουμε ξεκολλήσει τη ζύμη από τα τοιχώματα, ρίχνουμε τη σοκολάτα. Από το χτύπημα, το μείγμα έχει ζεσταθεί, οπότε η σοκολάτα που θα πέσει, θα λιώσει ελαφρά. Δεν ανακατεύουμε πολλή ώρα αν θέλουμε αυτό το marble εφέ να παραμείνει. Αν νιώθουμε ότι δεν έχουν ανακατευτεί καλά, ανοίγουμε το μπλέντερ και με μία μαρίζ αναμειγνύουμε ελαφρά το μείγμα, διατηρώντας τη διχρωμία.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε μια λαμαρίνα και βγάζουμε το μείγμα με κουτάλι ή ακόμη καλύτερα, με το scoop του παγωτού. Σχηματίζουμε μπαλίτσες αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους. Όταν ολοκληρώσουμε, παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι αντικολλητικού χαρτιού στα χέρια μας, και με αυτό πατάμε πάνω σε κάθε μία μπαλίτσα και την ισιώνουμε.
- Μόλις τελειώσουμε βάζουμε τη λαμαρίνα στον φούρνο για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μεγάλα και χοντρά κάναμε τα μπισκότα μας και αν τα θέλουμε πολύ μαλακά ή πιο σκληρά, οπότε και τα αφήνουμε να ψηθούν περισσότερο.
Τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές μπολ. Μετά τη 2η μέρα συντηρούνται στο ψυγείο. Τα βγάζουμε από το ψυγείο λίγα λεπτά πριν τα σερβίρουμε ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.