Υλικά

για 35-40 κομμάτια 

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη 
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ  
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 3 αυγά 
  • 1 βανίλια
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ¼ κ.γ. αλάτι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα σοκολατένια μπισκότα κρακελέ λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
  2. Χτυπάμε σε μπολ με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε μέσα το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και του βουτύρου και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας μαρίζ.
  3. Σε δεύτερο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι. 
  4. Τα ενσωματώνουμε και αυτά σταδιακά στο μείγμα των αυγών και της σοκολάτας, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και στρώνουμε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  6. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, παίρνουμε με ένα κουτάλι μείγμα και πλάθουμε μπαλίτσες διαμέτρου περίπου 2 εκ.
  7. Βάζουμε τη ζάχαρη άχνη σε μπολ, κυλάμε τις σοκολατένιες μπαλίτσες σε αυτή, τις τινάζουμε ελαφρά και τις τοποθετούμε στα ταψιά, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα απλώσουν μέσα στον φούρνο.
  8. Ψήνουμε τα μπισκότα για περίπου 10 λεπτά και έπειτα τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα μεταφέρουμε σε πιατέλα ή κουτί μπισκότων.