
Υλικά
για 20 μπισκότα
- 200 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή
- 100 γρ. ζάχαρη λευκή
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 250 γρ. βρώμη
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ. σόδα μαγειρική
- ½ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 75 γρ. ξηρούς καρπούς, λεπτοκομμένους
- 100 ml μπίρα (μια ελαφριά, για πιο ήπια γεύση)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα μπισκότα με μπίρα και βρώμη, πρώτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με την καστανή και λευκή ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και ελαφρύ.
- Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
- Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε τη βρώμη, το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα στερεά υλικά στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
- Τέλος, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και την μπίρα και ανακατεύουμε ξανά. Η μπίρα θα βοηθήσει να αποκτήσει μια πιο ανοιχτή υφή η ζύμη και να δημιουργηθεί η σωστή υγρασία.
- Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης (περίπου 1 κ.σ.), ρολάρουμε σε μπαλάκια και τοποθετούμε στο ταψί σε απόσταση περίπου 5 εκ. μεταξύ τους.
- Ψήνουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα στις άκρες.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
- Για πιο έντονη γεύση, χρησιμοποιούμε μια μπίρα με πιο γεμάτη γεύση, όπως stout ή porter.
- Προαιρετικά, προσθέτουμε 75 γρ. σταφίδες για μια πιο γλυκιά και αρωματική γεύση στα μπισκότα. Αν δεν μας αρέσουν οι σταφίδες, μπορούμε να τις παραλείψουμε ή να τις αντικαταστήσουμε με ξηρούς καρπούς.
- Αν θέλουμε να τα κρατήσουμε φρέσκα για περισσότερο χρόνο, αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο για 3-4 μέρες.