Υλικά

για 20 μπισκότα

  • 200 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 γρ. βρώμη
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. σόδα μαγειρική
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 75 γρ. ξηρούς καρπούς, λεπτοκομμένους
  • 100 ml μπίρα (μια ελαφριά, για πιο ήπια γεύση)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα μπισκότα με μπίρα και βρώμη, πρώτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με την καστανή και λευκή ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και ελαφρύ.
  3. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
  4. Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε τη βρώμη, το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
  5. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα στερεά υλικά στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
  6. Τέλος, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και την μπίρα και ανακατεύουμε ξανά. Η μπίρα θα βοηθήσει να αποκτήσει μια πιο ανοιχτή υφή η ζύμη και να δημιουργηθεί η σωστή υγρασία.
  7. Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης (περίπου 1 κ.σ.), ρολάρουμε σε μπαλάκια και τοποθετούμε στο ταψί σε απόσταση περίπου 5 εκ. μεταξύ τους.
  8. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα στις άκρες.
  9. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
  • Για πιο έντονη γεύση, χρησιμοποιούμε μια μπίρα με πιο γεμάτη γεύση, όπως stout ή porter.
  • Προαιρετικά, προσθέτουμε 75 γρ. σταφίδες για μια πιο γλυκιά και αρωματική γεύση στα μπισκότα. Αν δεν μας αρέσουν οι σταφίδες, μπορούμε να τις παραλείψουμε ή να τις αντικαταστήσουμε με ξηρούς καρπούς.
  • Αν θέλουμε να τα κρατήσουμε φρέσκα για περισσότερο χρόνο, αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο για 3-4 μέρες.