Υλικά
- 1.200 γρ. μάγουλα μοσχαρίσια σε μεγάλες μπουκιές
- 1 φύλλο δάφνης
- 75 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 1 φλ. κρασί της επιλογής μας (κόκκινο ή λευκό αν προτιμάτε)
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- λίγο αλεύρι
- 1 ματσάκι θυμάρι φρέσκο
- αλάτι, πιπέρι
Ερυθρό Κρασί! Malbec με αρώματα μύρτιλου, μαύρου κερασιού και δαμάσκηνου, βοτανικές νύξεις από βιολέτα και ευκάλυπτο, απαλή οξύτητα και ήπιες τανίνες. Η πρόταση του WSPC: Hey Malbec Matias Riccitelli
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα κρασάτα μοσχαρίσια μάγουλα, ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας καθαρίσει τα μάγουλα και να τα κόψει σε μεγάλες μπουκιές.
- Τα βάζουμε σε χύτρα ταχύτητας μαζί με το φύλλο της δάφνης και ανάλογο αλάτι και τα βράζουμε για 1 ώρα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Στραγγίζουμε το κρέας και κρατάμε στην άκρη τον ζωμό του αφού τον σουρώσουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει, προσθέτουμε και το σκόρδο και τα σοτάρουμε και τα δυο μαζί για 1 λεπτό ακόμα.
- Αλευρώνουμε ελαφρά το κρέας, το τινάζουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Τα ανακατεύουμε για λίγο όλα μαζί προσθέτοντας και τον πελτέ και στο τέλος σβήνουμε με το κρασί.
- Αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτουμε το μισό θυμάρι (μόνο τα φυλλαράκια) ρίχνουμε ζωμό μέχρι να σκεπαστεί καλά το κρέας και λίγο ακόμη αλατοπίπερο. Μετά την πρώτη δυνατή βράση κατεβάζουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για 1 ώρα ακόμη, μέχρι να μαλακώσει πάρα πολύ καλά το κρέας.
- Σε αυτό το διάστημα ελέγχουμε τα υγρά μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε έξτρα ζωμό. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν μείνει στην κατσαρόλα με μια πλούσια και ωραία δεμένη σάλτσα.
- Σερβίρουμε το φαγητό πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο θυμάρι και συνοδεύοντας με τη γαρνιτούρα της επιλογής μας. Ο πουρές πατάτας, τα ζυμαρικά, το ρύζι, ο τραχανάς και οι τηγανητές πατάτες του ταιριάζουν πολύ!