
Υλικά
- 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 150 ml νερό
- 150 γρ. μπισκότα τύπου digestive, σπασμένα
- 50 γρ. ξηροί καρποί, ψιλοκομμένοι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. κακάο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το vegan μωσαϊκό χωρίς ζάχαρη, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη σοκολάτα και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αποσύρουμε.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κονιάκ αν χρησιμοποιήσουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπισκότα, τα καρύδια και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό, κλείνοντας τις άκρες.
- Βάζουμε το μωσαϊκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει καλά και στη συνέχεια κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να εμπλουτίσουμε το σοκολατένιο μωσαϊκό με 1-2 κ.σ. φιστικοβούτυρο.
- Αν θέλουμε ακόμη πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα, μπορούμε να πασπαλίσουμε το μωσαϊκό περιμετρικά με κακάο.