Υλικά

για 16 κομμάτια

  • 600 γρ. (3 φλ.) πουρέ γλυκοπατάτας μαγειρεμένο
  • 250 γρ. βούτυρο καρπών της επιλογής μας
  • 50 γρ. κακάο
  • 1 φλ. καρυδόψιχα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα brownies με γλυκοπατάτα πρώτα φτιάχνουμε τον πουρέ. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε μικρά κομμάτια και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ. Δοκιμάζουμε με πιρούνι αν έχουν μαλακώσει.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, τις στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 15 λεπτά.
  3. Πολτοποιούμε τις γλυκοπατάτες με πρέσα πουρέ. Θα πρέπει να πάρουμε 600 γρ. πουρέ.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C-180°C και στρώνουμε ένα μικρό παραλληλόγραμμο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  5. Ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες, το βούτυρο και το κακάο σε πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, πασπαλίζουμε με καρύδια και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Το brownie θα πρέπει να έχει γίνει στερεό, αλλά ταυτόχρονα να έχει διατηρήσει την υγρασία του εσωτερικά.
  7. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.