Υλικά

για 1 στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμ. 22-24 εκ. 

Για τη βάση

  • 200 γρ. μπισκότα τύπου oreo ή digestive, θρυμματισμένα
  • 80 γρ. βούτυρο φυτικό, λιωμένο

Για την κρέμα

  • 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 1½ κ.γ. κακάο
  • 400 γρ. τυρί κρέμα φυτικό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 160 γρ. γιαούρτι φυτικό (σόγιας ή καρύδας), σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. βούτυρο φυτικό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη 
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη 

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. κρέμα καρύδας
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)

Για τη βάση

  1. Για το vegan σοκολατένιο cheesecake ψυγείου ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα μπισκότα με το βούτυρο και τα απλώνουμε σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 22-24 εκ.
  2. Ισιώνουμε την επιφάνεια, δημιουργώντας μια βάση και τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο.

Για την κρέμα 

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
  2. Χτυπάμε με μίξερ χειρός και αφρατεύουμε το τυρί κρέμα με το βούτυρο, το κακάο και τη ζάχαρη για 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη βανίλια, τη λιωμένη σοκολάτα και ενσωματώνουμε με μαρίζ.
  4. Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο, ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη βάση μπισκότων και βάζουμε ξανά το cheesecake στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Για τη σοκολατένια επικάλυψη

  1. Ζεσταίνουμε την κρέμα καρύδας, να πάρει μια βράση.
  2. Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ, περιχύνουμε με τη ζεστή κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει η σοκολάτα.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει πολύ καλά, χωρίς όμως να σταθεροποιηθεί.
  4. Περιχύνουμε το cheesecake με τη λιωμένη σοκολάτα και το βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 1 ώρα.
  5. Ξεφορμάρουμε το cheesecake, μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Μπορούμε να διακοσμήσουμε το cheesecake με φρούτα εποχής, φυτική σαντιγί, χοντροκομμένα φουντούκια ή σπασμένα μπισκότα.