
Υλικά
για 1 στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμ. 22-24 εκ.
Για τη βάση
- 200 γρ. μπισκότα τύπου oreo ή digestive, θρυμματισμένα
- 80 γρ. βούτυρο φυτικό, λιωμένο
Για την κρέμα
- 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 1½ κ.γ. κακάο
- 400 γρ. τυρί κρέμα φυτικό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 160 γρ. γιαούρτι φυτικό (σόγιας ή καρύδας), σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. βούτυρο φυτικό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 200 γρ. κρέμα καρύδας
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
Για τη βάση
- Για το vegan σοκολατένιο cheesecake ψυγείου ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα μπισκότα με το βούτυρο και τα απλώνουμε σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 22-24 εκ.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια, δημιουργώντας μια βάση και τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο.
Για την κρέμα
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Χτυπάμε με μίξερ χειρός και αφρατεύουμε το τυρί κρέμα με το βούτυρο, το κακάο και τη ζάχαρη για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη βανίλια, τη λιωμένη σοκολάτα και ενσωματώνουμε με μαρίζ.
- Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο, ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη βάση μπισκότων και βάζουμε ξανά το cheesecake στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Για τη σοκολατένια επικάλυψη
- Ζεσταίνουμε την κρέμα καρύδας, να πάρει μια βράση.
- Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ, περιχύνουμε με τη ζεστή κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει η σοκολάτα.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει πολύ καλά, χωρίς όμως να σταθεροποιηθεί.
- Περιχύνουμε το cheesecake με τη λιωμένη σοκολάτα και το βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Ξεφορμάρουμε το cheesecake, μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.
Μπορούμε να διακοσμήσουμε το cheesecake με φρούτα εποχής, φυτική σαντιγί, χοντροκομμένα φουντούκια ή σπασμένα μπισκότα.