
Υλικά
για 4 αυγόφετες
- 4 φέτες ψωμί, κατά προτίμηση μπαγιάτικο
- 3 αυγά
- 125 ml γάλα
- 150 γρ. τυρί του τοστ ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα
- ντοματίνια
- αβοκάντο
- μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Φτιάχνουμε πρώτα τα υλικά για το σερβίρισμα: Σε μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα με το αβοκάντο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το τυρί, μέχρι να λιώσει και να γίνει κρέμα.
- Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και σταδιακά ενσωματώνουμε το λιωμένο τυρί.
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βουτάμε κάθε φέτα ψωμιού στο μείγμα των αυγών και ροδίζουμε στο τηγάνι για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε τις αυγόφετες σε πιάτο μαζί με τα λαχανικά.
- Τις έχω σερβίρει και με κιμά με μακαρόνια που έχει περισσέψει από την προηγούμενη, με σάλτσα ντομάτας και τριμμένο τυρί, αλλά και τηγανητό αυγό.
- Αντί για αβοκάντο και μαϊντανό, μπορούμε να αντικαταστήσουμε με αγγουράκι, πιπεριά, φέτα σε κυβάκια και μπόλικη ρίγανη.