Υλικά

για 4 αυγοφέτες

  • 4 φέτες ψωμί, κατά προτίμηση μπαγιάτικο 
  • 3 αυγά
  • 125 ml γάλα
  • 150 γρ. τυρί του τοστ ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα

  • ντοματίνια
  • αβοκάντο
  • μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τις αλμυρές αυγοφέτες, φτιάχνουμε πρώτα τα υλικά για το σερβίρισμα: Ανακατεύουμε σε μπολ την ντομάτα με το αβοκάντο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το τυρί, μέχρι να λιώσει και να γίνει κρέμα.
  3. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και σταδιακά ενσωματώνουμε το λιωμένο τυρί.
  4. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βουτάμε κάθε φέτα ψωμιού στο μείγμα των αυγών και ροδίζουμε στο τηγάνι για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  5. Σερβίρουμε τις αυγοφέτες σε πιάτο μαζί με τα λαχανικά. 
  • Τις έχω σερβίρει και με κιμά με μακαρόνια που έχει περισσέψει από την προηγούμενη, με σάλτσα ντομάτας και τριμμένο τυρί, αλλά και τηγανητό αυγό.
  • Αντί για αβοκάντο και μαϊντανό, μπορούμε να αντικαταστήσουμε με αγγουράκι, πιπεριά, φέτα σε κυβάκια και μπόλικη ρίγανη.