Υλικά

Για το κέικ καρότου

  • 250 γρ. καρότα, τριμμένα
  • 120 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 αυγά μεγάλα, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 220 γρ. ζάχαρη καστανή, μαλακή
  • 240 γρ. φυτικό λάδι
  • 250 γρ. ανανά σε κονσέρβα, πολτοποιημένο
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα, σκόνη
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, σκόνη
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο, σκόνη
  • ½ κ.γ. αλάτι

Για το frosting τυριού

  • 200 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 113 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 350 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/8 κ.γ. αλάτι

Λευκό, γλυκό κρασί Μαλαγουζιά, με αρώματα αποξηραμένων πυρηνόκαρπων και τροπικών φρούτων, πλούσια υφή και οξύτητα και μεγάλης διάρκειας επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Μαλαγουζιά Γλυκύς - Κτήμα Γεροβασιλείου

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)

Κέικ καρότου

  1. Για το κέικ καρότου με ανανά και frosting τυριού προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 35x25 εκ.
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά.
  3. Σε άλλο, ευρύχωρο μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, τα αυγά και τα αφρατεύουμε με μίξερ χειρός για 4-5 λεπτά.
  4. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε τα καρότα, τον ανανά, τα καρύδια και ανακατεύουμε.
  5. Ενσωματώνουμε στο υγρό μείγμα το αλεύρι, ανακατεύοντας πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Μεταφέρουμε τη ζύμη του κέικ στο ταψί και ψήνουμε στο χαμηλό ράφι του φούρνου για περίπου 50 λεπτά. Ελέγχουμε αν το κέικ έχει ψηθεί, βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Αν βγει στεγνή το κέικ είναι έτοιμο.
  7. Βγάζουμε το κέικ καρότου από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Frosting τυριού

  1. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, το βούτυρο, το αλάτι, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα για 2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά ακόμη, σε δυνατή ταχύτητα.

Στήσιμο

  1. Κόβουμε στη μέση το κέικ και απλώνουμε στο ένα κομμάτι σχεδόν τη μισή ποσότητα από το frosting τυριού. Βάζουμε από πάνω το άλλο κομμάτι κέικ και με σπάτουλα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο frosting.
  2. Αφήνουμε το κέικ καρότου στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, το αφήνουμε για 10 λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε στο κέικ καρότου σταφίδες ή 3 κ.σ. ινδοκάρυδο, αφαιρώντας 2 κ.σ. από το αλεύρι.
  • Το κέικ καρότου είναι πολύ πιο νόστιμο όσο μένει. Το διατηρούμε στο ψυγείο, ειδικά το καλοκαίρι.