Η εβδομάδα των γιορτών μόλις ξεκίνησε και δεν μπορούμε παρά να είμαστε ενθουσιασμένοι γι’ αυτό. Σε αυτό το ιδιαίτερο μενού λοιπόν θα βρεις νόστιμες επιλογές για τις καθημερινές αλλά και ολοκληρωμένες προτάσεις για το ρεβεγιόν και ανήμερα των Χριστουγέννων. 

Δευτέρα: Σούπα βελουτέ με σελινόριζα και αχλάδι

Μια μεταξένια βελουτέ σούπα όπου η γήινη σελινόριζα συναντά τη γλυκύτητα του αχλαδιού, δημιουργώντας ένα ιδανικό πρώτο πιάτο με ισορροπημένη και αρωματική γεύση.

Τρίτη: Λαχανόρυζο λεμονάτο με πιπεριά Φλωρίνης

Μία διαφορετική εκδοχή του λαχανόρυζου - που συνήθως κάνουμε κοκκινιστό -, με λεμόνι. Εύκολο, γρήγορο, θρεπτικό και νόστιμο. 

Τετάρτη: Ολοκληρωμένο μενού για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων 

Για αρχή: Σούπα με κολοκύθα, γλυκοπατάτα και μηλίτη

Μια αρωματική και ελαφρώς γλυκόξινη σούπα κολοκύθας, με υπέροχη βελούδινη υφή, ιδανική για τις κρύες μέρες και για να ανοίξει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. 

Σούπα με γλυκοπατάτα

Γαλοπούλα

Για κυρίως: Γαλοπούλα ψητή με γλάσο από χυμό μήλου

Για μια γευστική και ζουμερή ψητή γαλοπούλα, χρησιμοποιούμε χυμό μήλου και τρία μόλις καρυκεύματα - αλάτι, πιπέρι, φασκόμηλο. Χωρίς πολύ κόπο έχουμε την τέλεια γαλοπούλα! 

Για συνοδευτικό: Πατάτες ογκρατέν

Οι pommes de terrre au gratin όπως είναι η αυθεντική γαλλική ονομασία του πιάτου απ’ όπου προέρχεται κι η συνταγή είναι ένα all time classic συνοδευτικό για κρέατα και όχι μόνο που δεν περνά ποτέ απαρατήρητο από το τραπέζι.

Για επιδόρπιο: Χριστουγεννιάτικος κορμός black forest βήμα - βήμα

Εντυπωσίασε τους καλεσμένους σου στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι με έναν εντυπωσιακό, σοκολατένιο κορμό black forest.

Πέμπτη: Γιορτινό μενού για τα Χριστούγεννα 

Για αρχή: Σαλάτα Waldorf με βινεγκρέτ μηλίτη 

Αυτή η εκδοχή της σαλάτας Waldorf είναι λίγο διαφορετική από την κλασική. Εδώ, τα ξινά μήλα ισορροπούν τις πιο γλυκές γεύσεις, το σέλερι προσθέτει τραγανότητα, η μαγιονέζα αντικαθίσταται από βινεγκρέτ και τα πεκάν από καρύδια. Ιδανική αρχή για το γιορτινό τραπέζι.

Και μία τάρτα για το τραπέζι: Κις λορέν με μανιτάρια

Τάρτα με ωραία τραγανή ζύμη και πλούσια τυρένια γέμιση με μανιτάρια και υπέροχα αρώματα. 

Για κυρίως: Χοιρινό πρασοσέλινο 

Το χοιρινό πρασοσέλινο είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, μαμαδίστικο και ιδανικό για τις χειμωνιάτικες μέρες και κυρίως για το γιορτινό τραπέζι.

Χοιρινό πρασοσέλινο

Για επιδόρπιο: Γιορτινό trifle με κουραμπιέδες που περίσσεψαν, γιαούρτι και μανταρίνια

Ένα πολύ εύκολο, γιορτινό trifle με κουραμπιέδες, γιαούρτι και μυρωδάτα μανταρίνια. Ιδανικό για να κλείσει το πλούσιο γιορτινό μενού. 

Παρασκευή – Παπαρδέλες με μανιτάρια και κρέμα καρύδας

Με αυτή τη συνταγή το φαγητό είναι έτοιμο σε λιγότερο από 30 λεπτά και το απολαμβάνουμε μικροί και μεγάλοι. Παπαρδέλες σε κρεμώδη σάλτσα καρύδας, σκόρδο και διάφορα είδη μανιταριών. Υπέροχη λοιπόν λύση για όταν θέλουμε κάτι νόστιμο και όχι τόσο συνηθισμένο.

Σάββατο - Φακές σούπα, η κλασική συνταγή

Ανάμεσα στα γιορτινά γεύματα το θέλουμε και λίγο το όσπριό μας, για να ισορροπήσουμε. Φτιάχνουμε λοιπόν φακές σε σούπα για να ζεσταθούμε κιόλας. 

Κυριακή - Ολοκληρωμένο γεύμα για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας 

Για αρχή: Χειμωνιάτικη σαλάτα με κουνουπίδι, φασόλια και dressing πιπεριάς

Μια σαλάτα γεμάτη χαρακτήρα και αντιθέσεις. Το καψαλισμένο κουνουπίδι με την καπνιστή, καραμελωμένη του γεύση γίνεται ο ιδανικός σύντροφος για τα φασόλια, ενώ οι αλμυρές νότες της αντζούγιας απογειώνουν το πιάτο.

Σαλάτα με κουνουπίδι

Ψάρι στο αλάτι

Για κυρίως: Ολόκληρο ψάρι ψημένο σε αλάτι

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά και γευστικά πιάτα, το ψάρι που ψήνεται στο αλάτι κρατάει τους χυμούς του και αναδεικνύει τη “θαλασσινή” του γεύση.

Για επιδόρπιο: Αχλάδια ψητά, γεμιστά με ξηρούς καρπούς

Ψημένα στο φούρνο με γλυκό κρασί και γεμισμένα με ξηρούς καρπούς και μέλι, αυτά τα αχλάδια είναι ένα εξαιρετικό και ελαφρύ επιδόρπιο, ειδικά αν το συνοδεύσουμε με μια μπάλα παγωτό.