Υλικά
- 1 πακέτο παπαρδέλες 500 γρ. ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής μας
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά τσίλι μικρή, ψιλοκομμένη
- 400 γρ. μανιτάρια, λευκά, πορτομπέλο, πορτσίνι
- 150 γρ. κρασί λευκό
- 400 ml κρέμα καρύδας
- 3 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- παρμεζάνα (προαιρετικά)
Chardonnay με αρώματα εσπεριδοειδών, νότες βανίλιας και βουτύρου, κρεμώδη υφή και διάρκεια. Η πρόταση του WSPC: Famille Vincent Bourgogne Blanc Chateau Fuisse
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τις παπαρδέλες με μανιτάρια και κρέμα καρύδας, πρώτα βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε, κρατάμε 80 ml νερό από αυτό που έβρασαν και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Έπειτα σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια με υγρό χαρτί κουζίνας. Δεν τα πλένουμε. Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά και το θυμάρι. Αφήνουμε μερικά λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά. Βράζουμε για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα καρύδας. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να έχουμε μια σχετικά παχύρευστη σάλτσα.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα στις παπαρδέλες και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προαιρετικά με παρμεζάνα.