Υλικά
  • 1 σελινόριζα μεγάλη, χοντροκομμένη
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, χοντροκομμένο
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 πατάτα μικρή, χοντροκομμένη
  • 3 αχλάδια χοντροκομμένα
  • μερικά κλωναράκια μαϊντανό, χοντροκομμένα
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλ. κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Verdejo από την Ισπανία, με αρώματα αχλαδιού, μήλου και νύξεις φρέσκων βοτάνων! Η πρόταση του WSPC: Aura Vendimia Nocturna Bodegas Lan

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σούπα βελουτέ με σελινόριζα και αχλάδι ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε τη σελινόριζα με το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και την πατάτα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να γυαλίσουν.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Προσθέτουμε τα αχλάδια και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Καλύπτουμε με νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε.
  5. Μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά.
  6. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό και πολτοποιούμε καλά τη σούπα με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στο μπλέντερ. Χρειάζεται να προσέξουμε να μη βγει σαν πουρές. Θέλουμε ωραία χυλωμένη υφή σαν σούπα. Επομένως, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Λίγο τριμμένο ροκφόρ μαζί με ψιλοκομμένο μαϊντανό σε κάθε πιάτο στο σερβίρισμα θα απογειώσει τη σούπα μας.