Υλικά
  • 1½ φλ. ρύζι νυχάκι
  • 400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 3 φλ. ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το πιλάφι με γαρίδες και κόκκινη σάλτσα ξεπλένουμε το ρύζι 2-3 φορές μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό και το αφήνουμε να στραγγίξει πολύ καλά - έτσι θα γίνει πιο σπυρωτό.
  2. Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και σοτάρουμε 6-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε 1 λεπτό ακόμη.
  3. Προσθέτουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε ώστε να «βγάλει» το άρωμα της.
  4. Ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
  5. Ρίχνουμε το νυχάκι και το γυρίζουμε 1-2 λεπτά μέσα στη σάλτσα ώστε να λαδωθεί και να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε 15-18 λεπτά. Δεν ανακατεύουμε ξανά για να μη σπάσουν οι κόκκοι από το ρύζι μας.
  6. Ρίχνουμε τέλος τις γαρίδες, ανακατεύουμε να «κρυφτούν» μέσα στο ρύζι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  7. Κλείνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε 5 λεπτά να «σταθεί» το πιλάφι πριν το σερβίρουμε.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες στο τέλος, γιατί μαγειρεύονται εξαιρετικά γρήγορα· αν μπουν από την αρχή θα σκληρύνουν.