Υλικά
Για τη ζύμη
- 3 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.γ. μαγιά ξηρή
- 1 ½ φλ. νερό χλιαρό
- 1 ½ κ.γ. αλάτι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τα toppings
Μαργαρίτα
- 2 κ.σ. σάλτσα για πίτσα
- 4 κ.σ. μοτσαρέλα τριμμένη
Special
- 2 κ.σ. σάλτσα για πίτσα
- 4 κ.σ. μοτσαρέλα τριμμένη
- ½ πιπεριά πράσινη
- 2 μανιτάρια σε φέτες
- 2 φέτες μπέικον
Ελληνική
- 2 κ.σ. σάλτσα για πίτσα
- 2 κ.σ. φέτα, σπασμένη με τα χέρια
- ½ κρεμμύδι σε φέτες
- 2 φέτες ντομάτα
- 1 κ.σ. ελιές σε ροδέλες
Μανιτάρια
- 4 κ.σ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 4 μανιτάρια σε φέτες
- ½ πιπεριά κόκκινη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την πίτσα με 4 γεύσεις βάζουμε σε μπολ τη μαγιά και το χλιαρό νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Θα χρειαστεί περίπου 20 λεπτά.
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και την ενεργοποιημένη μαγιά.
- Προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε, μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
- Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια και τα ανοίγουμε σε οβάλ ή ορθογώνια σχήματα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Στρώνουμε τα κομμάτια της ζύμης σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, κοντά το ένα στο άλλο.
- Απλώνουμε τα επιλεγμένα toppings πάνω σε κάθε κομμάτι, πιέζοντας τα ελαφρώς στη ζύμη.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσουν τα υλικά που προσθέσαμε από πάνω.
- Αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά πριν σερβίρουμε και προαιρετικά πασπαλίζουμε με φρέσκα μυρωδικά.