Λίγα μυστικά για απόλυτη επιτυχία:
- Το ιδανικό ψωμί για αυτή τη σαλάτα πρέπει να είναι μίας ημέρας μπαγιάτικο. Δεν πρέπει να είναι εντελώς ξερό και αφυδατωμένο.
- Μπορείτε να φρυγανίσετε ελαφρά το ψωμί σε τοστιέρα ή φρυγανιέρα, αφού πρώτα το ραντίσετε με λίγο ελαιόλαδο.
- Διαλέξτε ώριμες και ζουμερές ντομάτες από διαφορετικές ποικιλίες και κόψτε τις σε μικρά κομμάτια και τα ντοματίνια στα δύο.
- Η κλασική συνταγή έχει φύλλα βασιλικού. Σε αυτή τη συνταγή όμως χρησιμοποιήσαμε δυόσμο που της ταιριάζει εξίσου.
Υλικά
- 400 γρ. ντομάτες ώριμες και ντοματίνια
- 2 κ.γ. αλάτι
- 200 γρ. ψωμί χωριάτικο, μπαγιάτικο
- 1 αγγούρι μικρό, κομμένο σε φέτες
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
- 2 ροδάκινα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 80 ml ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι λευκό
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- λίγα φύλλα δυόσμου
Ροζέ από τις ποικιλίες Sauvignon Blanc και Merlot, με φρέσκα αρώματα τροπικών φρούτων, φλούδας εσπεριδοειδών και μικρών κόκκινων φρούτων με πολύ ευχάριστη δροσιστική επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Blush Sauvignon Villa Maria
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη σαλάτα παντζανέλα (panzanella) με ροδάκινο πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες. Τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και το ακουμπάμε μέσα σε ένα μπολ. Πιέζουμε ελαφρά με ένα πιρούνι να βγάλουν τα υγρά τους και τις αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξουν.
- Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και τις αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε για μερικά λεπτά στην τοστιέρα. Στη συνέχεια κόβουμε σε κυβάκια, περίπου 1,5 εκ.
- Σε ένα βαζάκι με καπάκι ρίχνουμε τον χυμό από τις ντομάτες, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και χτυπάμε καλά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ψωμί, τις ντομάτες, το αγγουράκι, το κρεμμύδι, την κάπαρη και το ροδάκινο. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου και αν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο αλάτι και σερβίρουμε.