Υλικά
για 1 μεγάλη πίτσα
Για το στήσιμο
- 8-10 κολοκυθοανθοί, πλυμένοι καλά
- 1 κολοκυθάκι μικρό, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 8-10 ντοματίνια πορτοκαλί, κομμένα στη μέση
- 200 γρ. ρικότα
- 2-3 κ.σ. πέστο βασιλικού
- 100 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια (προαιρετικά)
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Από την ποικιλία Cortese με αρώματα λευκόσαρκων φρούτων, μεταξένια υφή και επίμονη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Gavi di Gavi Bava
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την πίτσα bianca με κολοκυθοανθούς και κολοκύθι καθαρίζουμε προσεκτικά τους κολοκυθοανθούς και αφαιρούμε τον στήμονα από το εσωτερικό του άνθους.
- Ανακατεύουμε τη ρικότα με λίγο αλάτι, πιπέρι και 1 κ.γ. ελαιόλαδο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C.
- Ανοίγουμε τη ζύμη της πίτσας σε λεπτή βάση ή στο πάχος που μας αρέσει πάνω σε ειδικό ταψί ή απλή λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Απλώνουμε μια μικρή ποσότητα πέστο σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και από πάνω απλώνουμε τη ρικότα.
- Σκορπίζουμε τα λεπτοκομμένα κολοκυθάκια, τα ντοματίνια και τους κολοκυθοανθούς. Προσθέτουμε και τη μοτσαρέλα κομμένη, αν χρησιμοποιούμε.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ψήνουμε στον καυτό φούρνο για 7–10 λεπτά, ανάλογα το φούρνο, μέχρι να ροδίσει η βάση και να λιώσουν τα τυριά.
- Βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο και, αν θέλουμε, προσθέτουμε περίπου 1 κ.σ. πέστο βασιλικού από πάνω. Σερβίρουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Καρολίνα Δωρίτη